• Concert

RADAR x Verhalen uit de Oost

Nusantara Beat / Untuk Selalu (2015) / Sekan / Food by Gusta

Cinema MILK Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 10,35
  • € 0 Cineville gratis
  • Gratis voor jaarleden

Cinema 19:30 Zaal open 20:00 Untuk Selalu + Q&A UP 20:00 Zaal open 21:00 Nusantara Beat 21:45 Sekan

Vanavond slaat Melkweg RADAR de handen ineen met Verhalen uit de Oost voor een muziek- en filmprogramma geïnspireerd door de Oost! Met in de Cinema de vertoning van korte documentaire Untuk Selalu (2015), in de Upstairs muziek van de band Nusantara Beat. De bar is geopend voor een drankje en snack, en in MILK kun je terecht voor een heerlijke indomaaltijd*. De avond wordt afgesloten door Sekan. 

Over Verhalen uit de Oost
Verhalen uit de Oost is voor iedereen die een connectie heeft met of interesse heeft in de Oost. Een initiatief van Dana Duijn en Ilse Lindenhovius, ontstaan vanuit de behoefte om beter te begrijpen waar we vandaan komen, wat onze geschiedenis is en welke rol die geschiedenis in het heden en de toekomst heeft. Met dit platform zijn ze altijd op zoek naar verhalen van nu en vroeger, documentaires, films, boeken, muziek, podcasts en natuurlijk hier en daar een goeie toko. Daarin is ruimte voor verschillende perspectieven met een focus op bewustwording, besef en erkenning.

Nusantara Beat
Nusantara Beat laat zich inspireren door traditionele en bedwelmende Indonesische muziek uit de jaren 60 en 70. Het resultaat is een mix van eigengereide folk, psyche en groove. Een groep die zich sterk verbonden voelen met hun roots en cultuur en leden telt van onder andere Jungle By Night, Pom, EUT, The Mysterons, Maple, Surf Aid Kit.

Untuk Selalu (2015)
Is een documentaire door filmmakers Andrea van den Bos, Ambar Surastri en Robbert Maruanaija. Deze korte film schijnt een licht op de verschillen tussen de vier grootste groepen van Indonesische afkomst in Nederland; de Molukkers, de Indo’s, de Javaans-Surinamers en de Indonesiërs. Vanuit het oogpunt van dezelfde generatie jongeren wordt verteld welke rituelen van hun voorouders deel zijn van hun leven, in hoeverre ze die wel of niet hebben overgenomen, of ze deze door willen geven aan hun kinderen en of deze door de Nederlandse cultuur worden beïnvloed.

Sekan
In zijn eclectische sets laat Sekan zich graag inspireren door soulvolle en zwarte muziek, met in het bijzonder Indonesische grooves uit de jaren '70 en '80. Sekan is ook oprichter van het platform en label Jiwa Jiwa, dat inzoomt op de obscuriteiten en culturen van de Indonesische archipel en diaspora - met oog op de toekomst. 

*= maaltijd in MILK is niet inbegrepen in de ticketprijs.

Meer over Verhalen uit de Oost?

Lees hier ook het interview terug dat we met Ilse en Dana deden.