VERHALEN UIT DE OOST GOES RADAR!

Op donderdag 24 november organiseren we in samenwerking met Verhalen uit de Oost een speciale editie van Melkweg RADAR voor iedereen met een connectie met of interesse in De Oost. Afgelopen jaar spraken we met oprichters en (oud)collega Ilse en Dana die samen het platform zijn gestart. 

Wie zijn jullie en wat doen/deden jullie bij de Melkweg?
"Hallo! Wij zijn Ilse en Dana. Ilse werkte als senior marketingmedewerker op de marketingafdeling en Dana als productiemanager op de productieafdeling. Voordat we hier collega’s werden, werkten we samen bij MOJO Concerts. Daar is een vriendschap ontstaan, waarin we al gauw ontdekten dat we, naast onze liefde voor muziek en festivals, allebei wortels en een gedeelde geschiedenis hebben in Indonesië." 

Wat is Verhalen uit de Oost?
"Een platform voor iedereen die een connectie heeft met of interesse heeft in de Oost. De Oost staat voor ons voor Indonesië, de Molukken, Papoea-Nieuw-Guinea, Nederlands-Indië en beyond. Het is een plek waar verhalen uitgewisseld worden en waar kennis wordt gedeeld. We zijn op zoek naar verhalen van nu en vroeger, verhalen met een lach en een traan, verhalen van onszelf en van anderen. Daarnaast delen we ook tips voor documentaires, films, boeken, muziek, podcasts en natuurlijk hier en daar een goeie toko."

V.l.n.r.: Ilse Lindenhovius & Dana Duijn

Vanuit welke gedachte zijn jullie dit gestart?
"Het begon met een onderzoek naar onze eigen wortels. Daarbij deden we veel kennis op, waardoor we onze familiegeschiedenis beter in een historische context konden plaatsen. We merkten dat we hierdoor onze ouders en voorouders steeds beter gingen begrijpen en hoe belangrijk dat is voor je identiteit; weten waar je vandaan komt.

In 2019 maakten we samen een reis naar Indonesië. Dana komt daar al haar hele leven, Ilse was er voor het eerst. Het was een bijzonder en cool avontuur om samen onze roots op te zoeken en onze verhalen completer te maken. Die puzzel is trouwens nog lang niet af, dus we gaan zeker nog een keer terug!

Afgelopen jaren raakten we hierover ook in gesprek met vrienden, collega’s en bekenden en beseften we dat er behoefte is aan uitwisseling van kennis en verhalen. We zien daarin wat ons en vele anderen verbindt en dat is waar Verhalen uit de Oost werd geboren. Een plek om verhalen uit te wisselen en elkaar te horen."

Wat kunnen we nog verwachten van Verhalen uit de Oost?
"We hebben een website www.verhalenuitdeoost.nl en Instagram gebruiken we voor het delen van tips en om te verbinden. Natuurlijk denken we ook na over andere vormen en kanalen, dus het gaat zeker niet hierbij blijven! Je kunt ons volgen op Instagram om op de hoogte te blijven. Stay tuned!"

Gusta

Ook onze eigen Gusta (MILK) heeft een connectie met De Oost.

Gusta: "Mijn familie komt uit Indonesië, en mijn vader is daar ook geboren. Toen hij tien jaar was, zijn ze naar Nederland verhuisd. Mijn ouders werkte allebei, en ik ging dan vaak naar mijn oma. Het Indonesisch koken heb ik van mijn oma geleerd, die was altijd bezig met eten en koken. Van haar heb ik mijn liefde voor eten overgenomen."

Tijdens Melkweg RADAR x Verhalen uit de Oost op donderdag 24 december kun je in MILK terecht voor een heerlijke indohap verzorgd door Gusta.

Aankomend event:

    A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

    ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

    De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
    Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.