Ricciotti Ensemble: Expeditie NL

  Afsluiting Voorjaarstour

  Max

  Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • gratis

  19:00 Doors 19:30 Riccitotti Ensemble – deel 1 20:15 Pauze 20:35 Riccitotti Ensemble – deel 2

  Dit voorjaar viert het Ricciotti met Expeditie NL de diversiteit van de Nederlandse (muziek)cultuur. De tulp groeit van nature in Turkije, de oorsprong van Delfts blauw ligt in China en ook de windmolen is geen Nederlandse uitvinding. Deze verscheidenheid aan culturen komt ook terug in onze muziek. Samen met solist David Kweksilber op klarinet en saxofoon spelen we louter muziek van Nederlandse bodem die rijk is aan invloeden vanuit alle windstreken. Centraal staan componisten en arrangeurs die hun vaderland verlieten en neerstreken in Nederland. Fluitist en componist Ronald Snijders – Nederlands jazzfenomeen van Surinaamse afkomst – schreef het stuk Swap voor ons. Ga je mee op Expeditie NL?

  Solist David Kweksilber
  Solist David Kweksilber is klarinettist en saxofonist die geroemd wordt om zijn virtuositeit in zowel gecomponeerde als geïmproviseerde muziek. Een veelzijdige solist en ensemble-leider bij vele muziekgezelschappen waaronder Asko|Schönberg, de New Cool Collective Big Band, het Metropole Orkest en de David Kweksilber Big Band. Dat hij zich niet laat beperken tot één instrument of muziekstijl maakt hem de ideale solist voor Ricciotti’s Expeditie NL. De grote diversiteit aan klankkleuren en muziekstijlen die onze muziekcultuur rijk is komt volledig tot uiting!

  Over het Ricciotti ensemble 
  Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat speelt voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen we overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in het vliegtuig of de gevangenis, en in het buitenland. Het ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. Het Ricciotti gaat 3 keer per jaar op tournee. We zijn te volgen via facebook, Instagram of Ricciotti’s nieuwbrief.

  Alle optredens zijn gratis toegankelijk.
   

  Foto’s: Wout Nooitgedagt