• Festival

sELECTION

EU Election Mini-Festival

UP

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 5
  • Gratis voor jaarleden
  • Gratis voor We Are Public

UP 18:00 M Lore 19:30 De Kiesmannen 21:00 Casa Bonita CINEMA 17:30 Green Border 20:15 Talk Oxfam Novib 21:15 Io Capitano

KOM STEMMEN, KOM DANSEN!

Op donderdag 6 juni kan je niet alleen komen stemmen in je favoriete concertzaal, maar na het vervullen van je burgerplicht óók komen dansen op het gloednieuwe festival sELECTION! 

In samenwerking met het pan-Europese platform Liveurope biedt de Melkweg deze verkiezingsavond ook een podium aan opkomend Europees talent, met op de line-up de Finse experimentele alt-pop artiest M Lore en de Portugese indie / groove / jazz band Casa Bonita. Daarnaast zullen De Kiesmannen na hun succesvolle theatertour terugblikken op de campagne rondom de Europese verkiezingen.

In de Cinema host DutchCulture – Creative Europe Desk NL twee films, Green Border en Io Capitano, beide genomineerd in de categorie 'beste film' in de European Film Awards 2023. Deze films reflecteren vanuit een migratieperspectief kritisch op het utopische Europa van de EU. Namens Oxfam Novib gaat Bahram Sadeghi na afloop van Green Border in gesprek met Nugah Shrestha (Politieke Jongeren) en Hidaya Nampiima (Amsterdam City Rights) over vrijheid, migratie en de grenzen van Europa. De talk staat los van de film(s), dus iedereen is welkom om aan te schuiven. Net buiten de zaal kunnen bezoekers bij de Oxfam Equality Hub protestslogans laten zeefdrukken op vintage shirts en totebags. 

Het muziekprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Liveurope: het eerste Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa. Het filmprogramma kwam tot stand in samenwerking met Creative Europe Desk NL.

Kijk voor meer informatie over stembureaus en de verkiezingen op de website van Gemeente Amsterdam

MUZIEKPROGRAMMA

Casa Bonita (Portugal) 
De sound van Casa Bonita is gemaakt voor de dansvloer - geïnspireerd door hun favoriete dj's en platen van Azymuth en Herbie Hancock tot de nieuwste instrumentale release van André 3000, en gerijpt in de lange zomerdagen van Lissabon. Het titelloze debuutalbum van de band bevat tien nummers die je meenemen naar een zonnige zomermiddag, en zijn elk genoemd naar gerechten en drankjes die de groep samen hebben gedeeld. 

M LORE (Finland)

M LORE is een energieke, experimentele popartiest wiens werk door Parkett Channel wordt beschreven als "the new frontiers of electronic music." De liveshow van M LORE bevat een absurd slideshow-experimentele-noise-EDM-knaller-gedicht, eigenzinnige dance-pop en de "bad-boy-girl-machine" samen met harde, knapperige, speelse en soms melancholische pop. 

FILMPROGRAMMA

Green Border, 2023 
Een verhaal over een Syrisch vluchtelingengezin, een Engelse leraar uit Afghanistan en een grenswacht. Ze ontmoeten elkaar allemaal aan de Pools-Belarussische grens tijdens de meest recente humanitaire crisis in Belarus.

Io Capitano, 2023
Een Homerisch sprookje dat het avontuurlijke verhaal vertelt van twee jongens, Seydou en Moussa, die Dakar verlaten om Europa te bereiken.

Kom stemmen in Melkweg