• Film

The Wind Rises (2014)

Kaboom Anime - Studio Ghibli Weekender

Intro: Maarten van Gageldonk

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

19:00 Doors 19:30 The Wind Rises (2014)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek! Dit weekend doen we een speciale Studio Ghibli-weekender, in het kader van de nieuwe film 'The Boy and the Heron'. We vertonen maar liefst tien films van regisseur Hayao Miyazaki, inclusief een unieke voorpremière van zijn nieuwste. Kom samen van de beste Ghibli genieten op het grote scherm!

The Wind Rises was aanvankelijk Miyazaki's laatste film en een aangrijpend afscheid van hem over het leven van Jiro Horikoshi, een ontwerper van gevechtsvliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog. In tegenstelling tot Miyazaki's typische fantasyfilms is deze film gebaseerd op een waargebeurd verhaal en biedt hij een ander perspectief op creativiteit, ambitie en de invloed van iemands werk op de wereld. De animatie is adembenemend, met veel aandacht voor detail bij het vastleggen van de schoonheid van het vliegen. Het verhaal navigeert op sierlijke wijze door de complexiteit van liefde, dromen en de morele dilemma's die verbonden zijn aan innovatie in oorlogstijd. Deze film is een introspectieve reis die de veelzijdigheid en het talent van de regisseur laat zien, hoe hij verhalen kan vertellen die verder gaan dan de grenzen van de fantasie.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: