10 x TIPS VOOR IN DE KERSTVAKANTIE

Jouw 2022 afsluiten met enkel maar highlights? En meteen ook maar goed 2023 aftrappen? Van de allerleukste feestjes, concerten tot de mooiste muziekfilms. Met deze tien tips hoef je je niet te vervelen!

1. The Last Waltz (1978)
vrijdag 23 december
De historische afscheidsshow van The Band vol supersterren, op Thanksgiving Day in 1976. De gelijknamige concertfilm werd geregisseerd door niemand minder dan Martin Scorsese en wordt gezien als een van de beste muziekfilms ooit gemaakt. Helemaal mooi is dat dit unieke tijdsdocument begin dit jaar werd gerestaureerd in 4K. Beleef een onvergetelijke stukje muziekgeschiedenis opnieuw in onze Cinema!

2. Curated By Critical XX
vrijdag 23 december
Het vooruitstrevende drum & bass label uit Londen van Kasra bestaat inmiddels 20 jaar. Na de succescolle events tijdens ADE komen ze met hun anniversary tour naar de Melkweg voor een dikke nacht in smenwerking met de Amsterdamse crew Curated by. Verwacht verfrissende, underground sonics van de heetste producers, dj's en vocalists uit de scene.

3. Jamrock x Afrolosjes
vrijdag 23 december
Tijdens deze avond komen het beste van Afrobeats en Dancehall samen! En als EXTRAATJE vieren zowel Jamrock als Afrolosjes deze maand hun anniversary, en jij bent ook uitgenodigd!

4. Cheeky Monday Xmas Edition!
maandag 26 december
Alle junglists en drum'n'bass crew verzamelen! Ook op Tweede Kerstdag keert de beruchte Cheeky Monday massive terug naar Melkweg voor de vaste maandagavond traditie. Met wederom een hele dikke line-up!

5. My Baby
zaterdag 24 december
Vier je Kerstavond in onze hoofdstad met My Baby! Dit jaar bracht het trio een behoorlijk aantrekkelijke dansplaat uit die je zeker beter live kunt ervaren.

6. The Dean & Friends XXL - Tussen Kerst en Oud & Nieuw Edition
donderdag 29 december
Na uitverkochte clubtours, een heerlijk festivalseizoen en hitsingles met grote sterren als Bizzey, Donnie, Mr. Polska en René Froger is het nu tijd voor een grote en exclusieve eigen show van The Dean – het rap-alter ego van presentator Daan Boom. Deze speciale ‘Tussen Kerst en Oud & Nieuw’-editie bevat een uniek programma met spectaculaire live shows en verrassende gast-artiesten, DJ sets en natuurlijk de grootste hits van The Dean bijgestaan door zijn vaste en onvervangbare DJ De Makelaar. 

7. Best of 2022
vrijdag 30 december
Ook in de Kerstvakantie dans je op de allerbeste indiehits van Kiss All Hipsters. Met tijdens deze speciale 2022-editie de allerbeste 100 songs van het afgelopen jaar.

8. Yallah! Yallah!
vrijdag 30 december
Ook in December brengt Yallah! je de heetste tunes uit de Arabische wereld. Jij brengt je habibi’s en goede vibes. Deal?!

9. Encore New Years Eve 2022
zaterdag 31 december
Na 2 jaar afwezigheid is Amsterdam's Biggest New Years Eve celebration terug van weggeweest! En hoe! Met  3 area's, 3500 beautiful people en the fresh Encore vibes (Hiphop , R&B en Afro) wordt dit een einde van 2022 om nooit te vergeten! En natuurlijk een heel dik begin van 2023!

10. Gladde Paling's Nieuwjaarsduik
vrijdag 6 januari
Volendam kan het schudden! De nieuwe palingsound komt uit het zuiden en staat voor ongegeneerd rauwe beats tjokvol humor. Gladde Paling veroverde in een mum van tijd het Nederlandse bass landschap. De muziek is echter allang geen meme meer. Vanaf de eerste plaat ‘Miel Monteur’ is hij omarmd door de grote dj’s en een miljoenenpubliek online. Zelfs NOISIA dropte tijdens hun afscheidstour zijn viezige tracks. Start je 2023 met een frisse duik in zijn Nieuwjaarsvissa.

Evenementen

    A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

    ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

    De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
    Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.