15 X INDIE IN HET NAJAAR

Nu de eerste herfstblaadjes de grond raken is het tijd om eens een diepe duik in ons programma te nemen. Wat dat betreft hebben we goed nieuws voor onze indie-liefhebbers: het aanbod is in overvloed! Van shoegaze tot new wave, naar hartverwarmende akoestische gitaren en vertrouwde Britse indierock: dit najaar vind je o.a. The Reytons, Pip Blom, Far Caspian en nog veel meer steengoede acts in ons pand. We hebben het voor je op een rijtje gezet in dit overzicht:

The Sherlocks
Indierockband The Sherlocks uit Sheffield werkte zich tien jaar geleden al snel op naar tours met bands als Kings of Leon, The Libertines en Kaiser Chiefs. Met hun nieuwste plaat ‘People Like Me & You’ en daarop de single ‘Sirens’ maakt de band, bestaande uit twee sets van twee broers, een explosieve comeback.

Petite Noir
Alias van zanger en producer Yannick Ilunga - is uitvinder van de term noir wave: een mix van Zuid-Afrikaanse muziek, R&B, new wave en pop. Dat klinkt dus als iets tussen The xx, TV On The Radio, FKA Twigs en Kanye Wests ‘808 & Heartbreaks’, de plaat die Ilungas leven veranderde. Op recent werk hoor je niemand minder dan Sampha the Great, Danny Brown, en jazzmuzikant Theo Croker maakt een verschijning op zijn nieuwste single 'Simple Things'.

Far Caspian
Soloproject van producer en frontman Joel Johnston uit Leeds. Zijn sound kenmerkt zich met een kabbelende blend van dreampop, indierock en shoegaze. Extra reden om te checken is zijn nieuwste plaat, die afgelopen zomer uit kwam.

Avalon Emerson & the Charm
De Amerikaanse Emerson, die in 2014 naar Berlijn verhuisde en al snel en al snel een vaste gast werd achter de draaitafels van de wereldberoemde Berghain - is nu een van de meest gevierde hedendaagse figuren uit de dancemuziek. Op haar debuutalbum 'Avalon Emerson & The Charm' waagt ze zich aan een intieme vorm van synthpop, geïnspireerd door haar liefde voor avant-pop auteurs. Dit najaar markeert haar clubtourshowdebuut, met op 1 november een show in onze Upstairs.

Yüzyüzeyken Konuşuruz
Deze Turkse indiefolkband durft te experimenteren met elektronische elementen en dansbeats en een absolute aanrader voor liefhebbers van acts als Altin Gün, Mdou Moctar en Kikagaku Moyo.

Little Dragon
Aankomende winter strijken de Zweden zuidwaarts neer voor een Europese tour, mét op dinsdag 21 november een show in onze Max. Afgelopen juli dropten ze hun gloednieuwe plaat, met o.a. een gastopdreden van Damon Albarn & J.I.D. Behoorlijke materie om live te gaan checken dus. Exciting!

Briston Maroney
In de muziek van deze jonge indierocker uit Nashville weerspiegelen de ups en downs van het leven, waarbij Briston een onvergetelijke emotionele connectie met zijn luisteraars creëert.

The Reytons
Gewapend met een flinke rits heavy-hitters zijn The Reytons keihard aan het doorbreken. Met hun DIY-aanpak (ze releasen alles helemaal zelf)- zonder enige financiële hulp dankzij een rap groeiende fancommunity- doen ze hun indie-status absoluut eer aan. De early fans zagen ze al in een uitverkochte Upstairs, en dit najaar zijn ze klaar voor het grote werk in de Max.

Nabihah Iqbal
In de muziek van de Londense artiest, dj, producer en radiomaker Nabihah Iqbal komen indie en clubmuziek samen. Op haar tweede album 'Dreamer' - uitgebracht via Ninja Tune - brengt ze een melancholische blend van shoegaze, cold wave en dreampop dat in de muzikale lijn van Depeche Mode, Slowdive en Cocteau Twins niet misstaat.

Bombay Bicycle Club (2x)
Na een ongelukkige afgelasting in 2020, is de band inmiddels alweer een compleet nieuw album rijker! 'My Big Day' komt 20 oktober uit, en is na een periode van maar liefst 12 (!!) jaar gerust een project van lange adem te noemen. Extra leuk zijn de bijdragen van o.a. Damon Albarn, Nilüfer Yanya en Holly Humberstone. Dubbel leuk: ze komen twee keer naar ons pand!

Yeule
Afgeleid van het Final Fantasy-personage met dezelfde naam, evenals diens middelste naam. Inmiddels bestormt de Singaporese vanuit Londen de alternatieve wereld van de hyperpop met elementen van ambient, glitch en Aziatische postpop. Dikke tip voor fans van Yves Tumor, Grimes en Ecco2K!

Orange Skyline
De Groningse band ontstond na het laatste concert van Oasis. Dat schemert ook door in de muziek van het viertal. Muzikaal staat de band namelijk bekend om hun Britpop sound en live wil de band het publiek in pure extase brengen. Waar ook klassieke rock ‘n roll niet ontbreekt en de band met hit ‘Shine On ’een ware arena anthem à la The Stones heeft geschreven.

Pip Blom
Behoeft voor de indiehead natuurlijk geen introductie. Wanneer dit trio de planken betreedt spat het plezier je om de oren met liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen. In hun hervonden geluid ligt een grotere rol voor electronica. Ga het vooral ontdekken op 7 december. Extra tip: support-act Parker Fans!, dat zich laat inspireren door punkmuziek en rauwe esthetiek.

Elias Mazian
De Amsterdamse DJ/zanger brengt je in vervoering met romantische synthpopliedjes a la Eefje de Visser en Spinvis, en brengt ze naar de planken van onze Max ter ere van zijn ‘Alleen Bij Mij’-clubtour.


Altijd op de hoogte blijven van het beste indie aanbod? Check onze Indie pagina voor alles Indie in Melkweg! 

Evenementen

  ALTIJD VOORAAN MET DE INDIE NIEUWSBRIEF

  Regelmatig de nieuwste indieshows, releases, nieuws en leuke winacties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

  Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.
  A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

  ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

  De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
  Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.