50 JAAR HIPHOP: EEN GREEP UIT ONS ARCHIEF

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat er in de straten van The Bronx een nieuwe muziekstijl werd geboren: hiphop. In slechts een halve eeuw groeide hiphop uit tot het grootste muziekgenre van nu, een beweging die nog wekelijks voelbaar is in ons pand.

Speciaal voor dit unieke jubileum doken wij in ons archief voor een mooie selectie van hiphop shows door de jaren heen, waaronder Eminem (1999), Lauryn Hill (2012), Wu-tang Clan (2006), Kendrick Lamar (2013) en Little Simz (2022).

VIER MEE EN WIN TICKETS 

Wij vieren deze mijlpaal graag samen met jullie, en geven daarom 5 x 2 tickets voor hiphop show naar keuze weg! Meedoen? Ga dan snel naar @melkweghiphop op Instagram of Facebook en laat een comment achter over jouw meest memorabele hiphop-show!

Wist je dat Melkweg Hiphop meer dan 10.000 trouwe Instagram volgers heeft, en hiermee het grootste Instagram genrekanaal van Melkweg is? Dat hebben we aan jullie te danken!

We go way back. Wist je dat je het concert van Wu-tang Clan in 1997 volledig kan terugkijken op youtube? Ook Mr. Morale himself, Kendrick Lamar, is te bewonderen op het videoplatform toen hij in onze Max stond in 2013.

Foto credits: Barbara Croes, Bart Heemskerk, Ilyas Gün, Jack Parker, Jesse Koch, Jonathan Mannion, Liz Olyslager, Lotte Spek, Marc Prodanovic, Raoul Laisina, Reinout Bos en Rico D'Rozario.

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.