INSIDER TIPS JANUARI

Hoe kan je 2023 het beste beginnen? Met een kersverse show in Melkweg natuurlijk! Onze agenda wordt dagelijks gevuld met de meest diverse concerten, clubnachten, films en exposities. Moeilijk om te kiezen? In deze maandelijkse rubriek geven onze programmeurs hun persoonlijke tips voor shows die je deze maand zeker niet mag missen! 

VR 13 JAN: Westside Gunn

Max - muziekprogrammeur: Na concerten van Benny the Butcher en Conway the Machine is onze holy trinity van Griselda records eindelijk compleet met de komst van WestSide Gunn. Persoonlijk mijn favoriet van deze drie, en de eerste twee gaven al legendarische shows, dus ben benieuwd of WSG hier nog overheen gaat. Voor de liefhebbers van echte 90's hardcore lyrical hiphop.

ZA 14 JAN: Ray Fuego

Max - muziekprogrammeur: Mijn tweede tip is Ray Fuego. Het is voor hem de grootste show die hij ooit op eigen naam heeft gedaan, dus voor hem en ons heel bijzonder, zo in zijn hometown. Z'n shows zijn altijd hyperenergiek en ook qua set up pakt hij uit, dus de Max zal er heel anders uitzien dan normaal. Ook leuk: Ploegendienst, KC en Noys Soundsystem zullen ook op het podium staan!

MA 23 JAN: Cheeky Monday - Loxy

Lévi - muziekprogrammeur: Binnenkort hebben we een hele gave Cheeky Monday, namelijk met Loxy. Loxy is mijn all time favorite drum & bass DJ en maandag 23 januari komt hij hier draaien!

DO 26 JAN: Goldkimono

Anna - muziekprogrammeur: Deze relatief nieuwe Nederlandse act is in rap tempo populair aan het worden. Dit komt met name doordat hun live optredens altijd een feestje zijn! Ik heb ze gezien op Down The Rabbit Hole en Lowlands en zonniger wordt het niet. Je krijgt gelijk zin om je rugzak te pakken, een roadtrip te maken en vervolgens op je surfplank te springen. Laid-back pop met invloeden van indie, nineties hiphop, elektronische muziek en reggae.

ZA 28 JAN: PYXLS

Jerrau - assistent muziekprogrammeur: Ik tip PYXLS! Het is in de Upstairs en denk ik dat het een van de eerste hyperpopprogramma's in Melkweg is. Hyperpop is een vrij nieuw genre dat via het internet echt groot is geworden met dank aan artiesten als SOPHIE (rip), Charli xcx en 100 gecs.

VR 27 JAN: The Residents

Bert - muziekprogrammeur: Niemand weet wie ze zijn. Vroeger droegen ze iconische oogbalmaskers en inmiddels dragen ze andere maskers, maar wie er achter The Residents schuil gaan is eigenlijk niet zo belangrijk. Het draait om de muziek en hun digitale media kunst. De vroegere videoclips van de band heeft het Museum of Modern Art opgenomen in hun collectie. Hoe dan ook, een optreden van The Residents zal je lang bij blijven!

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.