INSIDER TIPS MEI

Een nieuwe maand met een vol programma! Onze agenda wordt dagelijks gevuld met de meest diverse en gevarieerde programmering, van concerten tot clubnachten en van films tot exposities. Weet je niet wat je moet kiezen? Geen zorgen! In deze maandelijkse rubriek geven onze medewerkers hun persoonlijke tips voor shows die je deze maand zeker niet mag missen.

DONDERDAG 04 MEI – PLOEGENDIENST
Anna & Jill – Programmeur & Marketeer: Ploe-Ploe-Ploegendienst.. Ploe-Ploe-Ploe-Ploe-Ploegendienst! Breng die mosh, bouw die pit en sloop je huis. In de club, in de kroeg of bij je moeder thuis! In ieder geval op 4 mei bij ons in de OZ!

ZA 06 MEI – PHILIP SELWAY
Eline – Marketeer: Bij de naam Philip Selway zal misschien niet direct een belletje gaan rinkelen. Maar oprecht, de Radiohead-drummer doet het solo hartstikke goed: hij blijkt een super originele songwriter te zijn. Check zijn nieuwste plaat voor prachtige melancholische artrock met (misschien onvermijdelijk maar zeker welkom) Radiohead-invloeden. 6 mei in onze Up!

DONDERDAG 11 MEI – BENJAMIN 
Luna – Marketing Stagiair: Ik tip graag Benjamin op 11 mei in onze Upstairs! Dit aanstormende talent begon tijdens de pandemie zijn muziek te delen via sociale media, waarna een platencontract bij Noah’s Ark al snel als gevolg kwam. Zijn teksten raken je, terwijl ze verwikkeld zijn in een verfrissend popjasje. Het kan niet lang duren voor hij groot wordt, dus kom hem gauw supporten in deze intieme setting!

ZO 14 MEI – EXPOSITIE QOQNOOS ققنوس - YOU CAN’T BURN WOMEN MADE OF FIRE
Fleurie - Programmeur Visual Arts: Op zondag 14 mei zal de laatste dag van de expo plaatsvinden. Op deze zondag zal Tina Farifteh aanwezig zijn vanaf 17:00 uur om de expositie toe te lichten. De strijd voor gelijke rechten is namelijk nooit gestreden; vrouwen- en mensenrechten zijn niet absoluut en elke generatie is weer verantwoordelijk voor het behoud ervan. Farifteh hoopt dat deze expositie daaraan bij kan dragen, dat Qoqnoos een inspiratie kan zijn voor alle vrouwen om hun eigen vorm van verzet te vinden en om het vuur altijd brandend te houden. Uit de overweldigende reacties in ons gastenboek blijkt haar missie in ieder geval geslaagd. Dank voor jullie inspirerende, ondersteunende en liefdevolle reacties. 

ZA 20 MEI -  CLUB MELKWEG: AMPFEMININE MET O.A. HALF QUEEN, KIKELOMO EN MIXTRESS
Lévi – Programmeur: Na een geslaagde clubnacht in onze Upstairszaal tijdens Amsterdam Dance Event van 2022, komen de vrouwen van Ampfeminine op 20 mei terug voor ronde twee in onze OZ, met drie keiharde headliners: Half Queen, Kikelomo én Mixtress. Verwacht alle linksdraaiende forward thinking club sounds in de blender: van rave tot techno, van jungle tot bubbling en van dubstep tot trance.

DO 25 MEI - WAT IS DIE MO 
Peggy - Marketing Stagiair: Wat Is Die MO is een avond voor de creatievelingen onder ons. Hier kun je inspiratie kan uitwisselen met like minded people over wat dicht bij jou ligt: muziek! Tips van experts uit de industrie gaan jou helpen om jouw droom in gang te zetten. Twijfel niet om te gaan want jouw ideeën zijn het begin van iets wat anderen kan inspireren.

ZA 27 MEI - MUZIKANTENDAG 
Johanneke - Programma & Productie: Het is de plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant en de volgende stap te zetten in je carrière. Met een gloednieuw programma bomvol met panels, flitscolleges en clinics kan jij als beginnend muzikant je hart ophalen. Thema’s die voorbij komen zijn onder meer mentale gezondheid, doorbreken via TikTok, de groene rider en cybersecurity. Met de belangrijkste mensen van de industrie op één plek is de Muzikantendag de perfecte gelegenheid om je act een kickstart te geven. Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt. 

ZA 27 MEI – CURATED BY COCO BRYCE
Lévi – Programmeur: Coco Bryce was met zijn keiharde jungleset een van de helden van Dekmantel van afgelopen jaar. Het was dan ook een no brainer om hem vrij kort daarna te vragen of hij een eigen Curated by-clubnachten met ons wilde samenstellen. Aan boord zijn onder andere zijn maatje Sully, Neerlands breakcore legende FFF en mijn persoonlijke held DJ Flight (The Next Chapter!).

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.