INSIDER TIPS NOVEMBER

Een nieuwe maand is aangebroken en dat betekent dat Melkweg weer een spiksplinternieuw programma aanbiedt. Ook in november valt er heel wat bijzonders te beleven in Melkweg. Onze agenda wordt namelijk dagelijks gevuld met nieuwe concerten, feesten, films en exposities. Van comedy tot clubnacht, er is voor ieder wat wils. Weet je niet wat je moet kiezen? In deze nieuwe editie van onze Insider tips delen onze medewerkers hun persoonlijke aanbevelingen voor shows in november die je zeker niet mag missen. De tijd is aangebroken om uit je comfortzone te stappen en je te laten inspireren door nieuwe muziek, kunst en cultuur tijdens onze diverse programma’s!

ZO 05 NOV - EMPIRE STATE BASTARD

Jill - Marketeer: "Als je liefhebber bent van de meer extreme metal, dan moet je bij Empire State Bastard zijn. Voor velen zal de bezetting als een verrassing komen. Met dit muzikale project zoekt de Biffy Clyro-zanger Simon Neil namelijk de samenwerking op met Slayerdrummer Dave Lombardo! En dat hoor je zeker terug in de drumpartijen van hun debuutplaat 'Rivers of Heresy'.  De band wordt overigens compleet gemaakt met Oceansize's Mike Vennart en Naomi Macleod (Bitch Falcon). Metal Hammer omschrijft dit alles als : “It’s like Converge , Cult Of Luna and The Locust got Pixies’ Frank Black to write some songs for them. Absolutely terrifying. Oftewel bijzijn!"

DI 07 NOV - YAEJI

Jerrau - Assistent-programmeur: "Sinds haar monsterhit in 2017 'Raingurl' ben ik groot fan van de Koreaans-Amerikaanse alleskunner Yaeji (Tip: kijk ook haar boiler room)."

Anna - Programmeur: "De Koreaans-Amerikaanse Yeaji, lieveling van de underground dancescene produceert een heerlijke mix van synth-pop, jazz en techno. Met haar nieuwe album ‘With A Hammer’ op zak komt ze op 7 nov langs voor een show in de Max!"

Eline - Marketeer: "Een show waar ik - letterlijk - al jaren naar uitkijk! Deze eigenzinnige producer kwam jaren geleden op mijn radar via het New Yorkse elektronische label Discwoman. Na Yaeji's underground clubhit RAINGURL (en haar Drake covers), zou je misschien kaarsrechte opvolgers verwachten, maar niets is minder waar. In haar freaky mix van house en pop wisselt Yaeji af tussen Koreaans en Engels, met veel ruimte voor experiment."

VR 10 NOV - SIX.6: 1ST BIRTHDAY

Lévi - Programmeur: "UK Club Music is weer helemaal terug, ook in Melkweg, waar SIX.6 haar eerste verjaardag viert met niemand minder dan Ch- Ch- Ch- Ch- Champiooooon sound. Let's go."

ZO 12 NOV - SOFIA KOURTESIS

Dieke - Stagiair Marketing: "Vrouwen nemen steeds vaker plaats achter de draaitafel en veroveren naar mening langzaam de wereld van elektronische muziek. Zo stond ook Berlijnse dj Sofia Kourtesis al op DGTL en Wildeburg, en nu betreedt ze onze intieme Upstairs. Haar muziek bevat elementen van house en afrobeat in combinatie met haar eigen spaanstalige vocals. Haar nieuwste single ‘How Music Makes You Feel Better’ omschrijft precies het effect van haar tropical tunes."

MA 13 NOV - SCARY POCKETS

Lian - Stagiair Marketing: "Scary Pockets transformeren bekende pophitjes tot nummers met een totaal nieuwe sound. Denk aan funk versies van Ariana Grande's 'thank u, next' of 'Creep' van Radiohead. Geniet van een avond dansen op hun beste (electro)funk, jazz en soul covers én originals!"

DI 21 NOV - LITTLE DRAGON

Sydney - Assistent-programmeur: “November zit vol parels, maar als ik er één mag uitlichten is dat toch wel de show van Little Dragon op dinsdag 21 november in de Max. Het nieuwste album, ‘Slugs of Love’ is 41 minuten en 40 seconden smullen, live verwacht ik dat niet anders. Muzikaal is het een mix van mellow elektronica en R&B trouwens, mocht je dat ook belangrijk vinden om te weten.”

WO 22 NOV - NABIHAH IQBAL

Liesa - Marketeer: "Slowdive en Beach House zijn er niets bij," schreef 3voor12 al in hun recensie over Nabihah Iqbal op Lowlands afgelopen zomer, en dat is ook exact hoe ik haar muziek zou omschrijven: als Slowdive of Beach House met een elektronisch randje. De tracks van haar nieuwste album 'DREAMER' zijn veelal ingetogen en dromerig (what's in a name, hè), maar nooit saai en zeker niet bang van een dansbare beat. Als je haar gemist hebt dit festivalseizoen zou ik zeker niet twijfelen haar te komen checken in onze Upstairs!

Eline - Marketeer: "De Londense dj en smaakmaker had al jaren een eigen radioshow bij NTS, en is ook zelf aan het produceren geslagen. In haar muziek, een melancholische blend van shoegaze, dreampop en electronica, blijkt haar grote liefde voor de jaren '80 en early 90s. Absolute aanrader voor luisteraars van Cocteau Twins en Slowdive."

ZA 25 NOV - POPRONDE EINDFEEST 2023

Johanneke - Programmeur: "Traditiegetrouw sluit de Popronde haar seizoen af in Amsterdam, met een knallend eindfeest in Melkweg! Het programma vindt plaats in alle zalen in ons pand. Hier check je op één avond genrebreed eindeloos veel nieuw talent waarvan we er ongetwijfeld weer een flink aantal gaan tegenkomen in januari tijdens ESNS in Groningen."

ZO 26 NOV - ASHNIKKO

Eline - Marketeer: "Misschien wel de show van het jaar: ASHNIKKO. Rijzende hyperpopster die keiharde korte metten maakt met genderstereotypen, en de sickste game-like videoclips produceert. Kan live niets anders dan extase opleveren."

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.