MELKWEG STAAT STIL BIJ KETI KOTI

Beeld: Nikè Marchand

Met ingang van dit jaar sluiten we ons aan bij het initiatief van Nederland Wordt Beter, Black Archives en FunX uit 2022, om van 1 juli een nationale vrije dag te maken. Om die reden geven we met ingang van dit jaar al onze medewerkers vrij op 1 juli of bieden we extra compensatie als zij moeten werken tijdens programma’s op die dag, zoals dat ook gebruikelijk is bij andere feest- of herdenkingsdagen. Medewerkers worden aangemoedigd om op deze dag de officiële herdenking en viering bij te wonen, zodat zij stil kunnen staan bij de geschiedenis en de nog steeds voelbare gevolgen hiervan vandaag de dag.

Op 1 juli 2023 start het officiële Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Het is dan precies 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en het Caribisch gebied volledig is afgeschaft. Dit wordt ieder jaar herdacht en gevierd tijdens Keti Koti of Dia di Abolishon. Het is een belangrijke dag, maar wordt in Nederland nog niet erkend als een nationale feest- en herdenkingsdag. 

Na de herdenking en aansluitende viering in het Oosterpark en op het Museumplein, kan bij ons in het pand de dag worden afgesloten met een speciaal nachtprogrammering in het teken van Keti Koti door Encore, Gowtu, Pon di Pride en Black Pride NL. Gedurende het Herdenkingsjaar Slavernijverleden zullen we blijven stilstaan bij de geschiedenis en in samenwerking met verschillende partners nieuwe programma’s presenteren.

Free Heri Heri For All en Spoken Word

In aanloop naar Keti Koti doen we op vrijdag 30 juni weer mee aan de actie Free Heri Heri For All. Tussen 17:00 en 18:30 uur worden in ons café MILK gratis traditionele maaltijden uitgedeeld en is er een speciaal spoken word programma gecureerd door Ford Curlingford, met voordrachten van woordkunstenaars Elisa Costa, Sascha Sylbing, Rivaldo Rose, Nicchelle en Joey Joelle. Door samen te genieten van dit lekkere eten kan de afschaffing op een verbindende manier worden herdacht en kunst, cultuur en nieuwe ontmoetingen gevierd. Iedereen is welkom aan tafel.

Meer informatie is te vinden op onze website en partners  Stichting Nederland Wordt Beter en Free Heri Heri For All.

.

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.