MELKWEG PROGRAMMEUR BERT WINT IJZEREN PODIUMDIER VOOR PROGRAMMEUR VAN HET JAAR

Tijdens de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) op Eurosonic Noorderslag in Groningen, werd onze eigen muziekprogrammeur Bert Dondorff bekroond met de titel 'Programmeur van het Jaar'! Het IJzeren Podiumdier is een felbegeerde vakprijs die jaarlijks wordt toegekend aan individuen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse live-muziekscene.

Met bijna dertig jaar ervaring in de muziekindustrie heeft Bert Dondorff een onuitwisbare indruk achtergelaten. Sinds juli 2021 heeft hij met succes het muziekprogramma van de Melkweg vormgegeven, wat met deze prijs gevierd wordt!

Collega's en vakgenoten hebben Bert geprezen vanwege zijn indrukwekkende werk in 2023. Zij hadden het volgende te vermelden over zijn winst:

"In 2023 heeft deze programmeur zeer indrukwekkend werk verricht. Hij deed dat door diverse gemeenschappen te bereiken die normaal gesproken niet zo snel een poppodium of popfestival bezoeken. Zijn vermogen om contact te leggen met boekers uit verschillende muziekculturen leidt regelmatig tot volle zalen met een diverse mix van nationaliteiten.

Ondanks de complexiteit van internationaal programmeren, in een context waar altijd wel wat aan de hand is en waar standaard uitdagingen ontstaan als gevolg van financiële verplichtingen en beperkingen, weet hij succesvol internationale artiesten te programmeren en zich te onderscheiden van de mainstream. Zijn scherpe oog voor opkomend talent en zijn capaciteit zeer diverse genres te boeken, maken hem een zeer waardevolle programmeur."

In een bijzonder en toevallig twist of fate, werd de IJzeren Podiumdier dit jaar uitgereikt door niemand minder dan de winnaar van vorig jaar: onze eigen Anna Veenstra!

Wat zijn de IJzeren Podiumdieren?

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen die jaarlijks worden toegekend in verschillende categorieën, waaronder beste directeur, beste podium, beste programmeur, beste festival en beste marketeer. Sinds 2017 zijn ook prijzen toegevoegd voor duurzaamheid en diversiteit & inclusie. De VNPF-leden brengen hun stem uit, en de persoon of organisatie met de meeste stemmen ontvangt de prijs. De uitreiking vond plaats tijdens Eurosonic Noorderslag in SPOT/De Oosterpoort.

Andere opmerkelijke winnaars van de IJzeren Podiumdieren waren onder andere Jera On Air voor Beste Festival, Jaimy Weijenberg (Roadburn) als Marketeer van het Jaar, Into The Great Wide Open voor de Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid, Paradiso voor de Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van diversiteit & inclusie, Eva van Netten (Welcome to The Village) als Beste Directeur en Vera als Beste Podium. De IJzeren Eierbal ging naar Fieke Kloppenburg (Coördinator maatschappelijke projecten en talentontwikkeling bij Popronde). Kloppenburg heeft eerder gewerkt bij EKKO, No Man’s Land en Popronde Utrecht.

Foto's: Ben Houdijk

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.