Steun ons

Steun ons en word fan van de toekomst!
Binnen onze Young Creatives-programmering bieden we creatieve jongeren de mogelijkheid om zich te ontwikkelen als maker, artiest of ondernemer en zo hun weg te vinden in de Nederlandse kunst- en cultuursector. Dat doen we door middel van projecten, workshops, rondleidingen, masterclasses, trainingstrajecten en evenementen. 

De Melkweg is een non-profit organisatie die voor meer dan 90% afhankelijk is van eigen inkomsten. Onze Young Creatives activiteiten kunnen we alleen organiseren dankzij extra steun. Wil jij ook bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen en een bloeiende, inclusieve cultuursector? Dat kun je doen door ons Melkweg Talentfonds te steunen met een donatie. 

Doneer en draag bij aan het Melkweg Talentfonds
Doneren aan ons Talentfonds kan eenvoudig via iDeal of Credit Card in onze webshop.

Via bankoverschrijving doneren is uiteraard ook mogelijk. Hiervoor kun je een bedrag naar keuze overmaken naar Stichting Melkweg, op rekeningnummer NL 33 RABO 0111698065 o.v.v. donatie Melkweg Talentfonds. 

Donaties aan de Melkweg fiscaal aftrekbaar
De Melkweg heeft een culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat een gift aan de Melkweg u fiscaal voordeel oplevert. Meer informatie over het doen van een (periodieke) gift is hier te vinden.

Over Young Creatives
Ruimte geven aan talent is voor ons vanzelfsprekend en dit doen we dan ook al ruim 50 jaar. We leren graag van de belevingswereld van jonge mensen. Creatieve jongeren zijn vernieuwers en hebben een frisse blik op de maatschappij. We leren graag van de belevingswereld en visie van jonge (Amsterdamse) makers – om on top of our game te kunnen blijven, om onze blik te verruimen, onze meningen te herzien, ideeën uit te wisselen en om ruimte te maken. Zo creëren we een plek waar iedereen zich welkom, gerepresenteerd en gehoord voelt.

We dragen graag bij aan de leercurve van deze creatieve jongeren. Daarom bieden we, in samenwerking met de Amsterdamse stadsdelen, in-house leertrajecten aan. Door middel van op maat gemaakte scholing, peer to peer-educatie en coaching gericht op professionele ontwikkeling kunnen jongeren van elk leerniveau hun eigen ideeën zo verder uitwerken en uittesten, maar bijvoorbeeld ook gewoon kennismaken met een breed cultuuraanbod. Dat biedt allerlei nieuwe mogelijkheden – niet alleen voor de jongeren zelf, maar ook voor de Melkweg en voor de hele sector. Meer lezen over onze Young Creatives-programmering? Dat kan op deze pagina!