YoungCreatives

Wij bieden je de mogelijkheid je te ontwikkelen als maker, artiest of ondernemer en je weg te vinden in de Nederlandse kunst- en cultuursector. Het maakt niet uit of je nu net begint of al enige tijd meegaat, je op zoek bent naar nieuwe inspiratie of een nieuw netwerk, we bieden het allemaal! Lees hier meer over onze programma’s, samenwerkingen en trajecten:

Event(s)

 1. Melkweg RADAR

  Melkweg RADAR

  Bij Melkweg RADAR ontdek je de nieuwste acts van het moment - genrebreed - en live vanuit onze intiemste zaal: de Upstairs. Op eerdere edities stonden o.a. Jaïr Faria, Meetsysteem, Elmer, Sophie Straat, RIMON, Luna Morgenstern, S10, Ploegendienst, Babs, Noor en nog veel meer.

 2. Wat is die MO

  Wat is die MO

  Wat is die MO? zijn meet-ups voor young creatives die het willen maken of willen werken in de muziekscene. Bij dit programma krijg je toegang tot het belangrijkste nieuws en updates in de game. Van de nieuwste releases van je favoriete artiesten, tot interviews met de hardste producers. We hebben ook luistersessies gepland waar je jouw tracks kan laten horen, meet-ups waar je in gesprek kunt gaan met Industry Guests of dope workshops waar je je beats kunt upgraden.

 3. Milk Made

  Milk Made

  Milk Made is er voor jongeren (18-25) die ervaring op willen doen in de creatieve sector, vóór of achter de schermen. Hierbij is motivatie belangrijker dan je diploma. Bij Milk Made krijg je de vrijheid om je eigen route te kiezen, samen met professionals uit de industrie die je hierbij supporten. Er is plek voor pioniers met grootste plannen, maar ook voor jongeren die hun dromen willen testen door mee te draaien bij productie, programma’s of marketing. Milk Made leggen we de focus op het maken van content en programma’s voor en door verschillende subculturen.

Event(s)

 1. Young Creatives Music

  Young Creatives Music

  Opkomende makers staan centraal bij alles wat we doen. Is muziek helemaal jouw ding? Wil je zelf aan de slag, of meer weten over de muziekindustrie? Dan ben je hier op de goede plek. We organiseren continu projecten, workshops, rondleidingen, masterclasses, trainingstrajecten en events die jouw muzikale vonk opnieuw kunnen doen ontvlammen, of die je jouw eigen pad binnen de muzieksector doen vinden. En als je zelf muziek maakt, draait of produceert bieden we je een plek in onze live programmering of tijdens een van onze clubnachten, zodat jij kunt laten zien laten zien wat je in huis hebt. Een aantal van onze muziekprojecten vindt je hieronder:

 2. Young Creatives Club

  Young Creatives Club

  De zalen van de Melkweg transformeren meerdere nachten per week tot een stampendhete club, waar je tot diep in de nacht kunt dansen. Er is geen ander podium dat binnen één maand zoveel verschillende soorten clubnachten host: van techno tot drum and bass, van grime tot pop en van afro en hiphop tot aan latin - we bieden aan al deze genres onderdak.

 3. Young Creatives Expo

  Young Creatives Expo

  Melkweg Expo is een expositieruimte voor vernieuwende, hedendaagse fotografie en een platform voor jonge kunstenaars. We bieden een podium aan fototentoonstellingen over identiteit, onze samenleving en popcultuur in de breedste zin van het woord, maar daarnaast maken we ook graag plek voor andere vormen van beeldende kunst. Samen met lokale en internationale partners presenteren we een uniek programma van meerdere gratis toegankelijke tentoonstellingen per jaar. Daarnaast organiseren we jaarlijks een multidisciplinair festival, netwerkavonden, portfolio-reviews, boeiende gesprekken, spontane bijeenkomsten en natuurlijk onze befaamde openingen.

Event(s)

 1. Young Creatives Film

  Young Creatives Film

  In de nok van ons gebouw vindt je de allerfijnste bioscoopzaal van Amsterdam: Melkweg Cinema – dé plek in Nederland waar je muziekfilms in de breedste zin van het woord kunt zien; van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires. We programmeren feature films van grote studio’s, maar ook shorts en vernieuwende en experimentele producties van beginnende makers. Door een brede selectie films te vertonen en films te programmeren in combinatie met concerten, clubnachten of festivals, willen we de diverse stromingen en gebeurtenissen in de muziekcultuur uitdiepen en van context voorzien.

 2. Community

  Community

  Op deze pagina vind je de verhalen van onze Young Creatives en de mensen achter de schermen waar we mee werken. Er werken bij de Melkweg veel jonge mensen, achter de bar, als publieksmedewerker, security of als stagiair. En vaak doen ze daar nog iets naast. Ze studeren, maken films, fotograferen, schrijven, dansen of zijn dj. En dat vinden wij geweldig. Op deze pagina vind je de inspirerende verhalen van onze mensen. Over waar ze mee bezig zijn, welke stappen zij namen en welke lessen zij leerden. Maakt dit jou helemaal enthousiast? We zijn altijd opzoek naar mensen die de Melkweg komen verrijken. Want: de Melkweg maken we samen.

 3. Young Creatives Board

  Young Creatives Board

  Ons Young Creatives Board bestaat uit acht jonge mensen die ons door middel van brainstorms en bijeenkomsten adviseren en (kritisch) bevragen over onderwerpen als ons programma, marketing en innovatie. We hebben het Young Creatives Board opgericht, omdat we ons graag laten adviseren en inspireren door nieuwe generaties. Zo blijven we ook in de toekomst een relevante plek.

Event(s)

 1. Stages

  Stages

  Bij de Melkweg kun je op verschillende afdelingen stage lopen. Het is een unieke plek, met meerdere concertzalen, een cinema en een expo-ruimte. Net zoals de Melkweg staat voor een heel divers aanbod aan kunst en cultuur - van pop en cinema tot hip-hop, fotografie en techno - vinden we het ook belangrijk dat ons team die veelzijdigheid representeert en daarnaast een afspiegeling is van alle inwoners van Amsterdam. Iedereen kan dan ook bij ons aankloppen, maakt niet uit waar je vandaan komt, waar je in gelooft of van wie je houdt. Lijkt de Melkweg jou een te gekke plek om werkervaring op te doen? Wij houden vaste stage-periodes aan, met een start in september (aanmelden kan in mei) en februari (aanmelden kan in november). Houdt de vacaturepagina op deze website in de gaten.

 2. Onderwijs

  Onderwijs

  Kunst en cultuur verbindt. Wij vinden het belangrijk om jonge mensen te laten ervaren hoe het is om muziek te luisteren, een expositie op je in te laten werken of een show van achter de schermen mee te maken. Het hele jaar door organiseert de Melkweg dan ook rondleidingen en culturele evenementen, speciaal voor scholieren en studenten. Daarnaast denken we graag mee over een aansprekend cultureel programma. Ook het produceren en organiseren van bijvoorbeeld een musical, muziektheater, voorstelling of feest is bij de Melkweg mogelijk.

 3. Pitch je plan!

  Pitch je plan!

  Bij ons staan de deuren wagenwijd open voor visionaire programmamakers zoals jij! We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en programma’s, zowel voor in de Melkweg als ook op onze pop-up locaties in Amsterdam Zuidoost. Bij ons krijgen nieuwe programma-makers de kans om hun creativiteit te laten stralen en hun visie tot leven te brengen op onze podia.

Event(s)

 1. THE PITCH

  THE PITCH

  In het nieuwe project The Pitch werken toonaangevende popkoepels, platforms en podia in Zuid-Holland en Noord-Holland samen om de bloeiende hiphopscene in de beide regio’s een stevige professionele stimulans te geven.

OVER MELKWEG YOUNG CREATIVES
Melkweg is al decennia een plek voor experiment. Bij ons mogen subculturen zich thuis voelen en krijgt de groei van makers een plek. Creatieve jongeren zijn vernieuwers en hebben een frisse blik op de maatschappij. We leren graag van de belevingswereld en visie van jonge (Amsterdamse) makers – om on top of our game te kunnen blijven, om onze blik te verruimen, onze meningen te herzien, ideeën uit te wisselen en om ruimte te maken. Zo creëren we een plek waar iedereen zich welkom, gerepresenteerd en gehoord voelt.

Door middel van peer to peer-educatie en coaching gericht op professionele ontwikkeling kunnen jonge makers van elk leerniveau bij ons hun eigen professionele ideeën verder uitwerken en uittesten. Op deze manier dragen we bij aan de leercurve van deze creatieve jongeren. 

Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Cultuurfonds.