YoungCreatives

Melkweg biedt je de mogelijkheid je te ontwikkelen als maker, artiest of ondernemer en je weg te vinden in de Nederlandse kunst- en cultuursector. Het maakt niet uit of je nu net begint of al enige tijd meegaat, je op zoek bent naar nieuwe inspiratie of een nieuw netwerk, we bieden het allemaal! Dat doen we door middel van projecten, workshops, rondleidingen, masterclasses, trainingstrajecten en evenementen. Of we bieden je een podium, zodat jij ons kunt betoveren met je talenten.

Lees meer over onze YOUNG CREATIVES projecten en collabs:

MUSIC
Of je nu muziek wilt maken of de industrie beter wil leren kennen, this is your place to be.  

CLUB
Melkweg is dé plek om jong talent de ruimte te bieden en in te wijden in de clubscene. 

EXPO
Workshops, begeleiding, exposities en alles wat te maken heeft met beeldende kunst.  

FILM
Vertoningen, talks en alles wat te maken heeft met film en jonge filmmakers.

MILK MADE
Traineeship met gelijkgestemden waarin je je eigen events mag organiseren. 

STAGES
Loop stage op een van onze afdelingen en ontdek wat je leuk vindt.

ONDERWIJS
Ontdek onze samenwerkingen met middelbaar- en beroepsonderwijs. 

COMMUNITY
Lees de persoonlijke verhalen onze creatives.

OVER MELKWEG YOUNG CREATIVES
De Melkweg leert graag van de belevingswereld van jonge mensen. Creatieve jongeren zijn vernieuwers en hebben een frisse blik op de maatschappij. We leren graag van de belevingswereld en visie van jonge (Amsterdamse) makers – om on top of our game te kunnen blijven, om onze blik te verruimen, onze meningen te herzien, ideeën uit te wisselen en om ruimte te maken. Zo creëren we een plek waar iedereen zich welkom, gerepresenteerd en gehoord voelt.

We dragen graag bij aan de leercurve van deze creatieve jongeren. Daarom bieden we, in samenwerking met de Amsterdamse stadsdelen, in-house leertrajecten aan. Door middel van op maat gemaakte scholing, peer to peer-educatie en coaching gericht op professionele ontwikkeling kunnen jongeren van elk leerniveau hun eigen professionele ideeën zo verder uitwerken en uittesten, maar bijvoorbeeld ook gewoon kennismaken met een breed cultuuraanbod. Dat biedt allerlei nieuwe mogelijkheden – niet alleen voor de jongeren zelf, maar ook voor de Melkweg en voor de hele sector.