YoungCreatives

Wij bieden je de mogelijkheid je te ontwikkelen als maker, artiest of ondernemer en je weg te vinden in de Nederlandse kunst- en cultuursector. Het maakt niet uit of je nu net begint of al enige tijd meegaat, je op zoek bent naar nieuwe inspiratie of een nieuw netwerk, we bieden het allemaal! Lees hier meer over onze programma’s, samenwerkingen en trajecten:

Event(s)

 1. Young Creatives Club

  Young Creatives Club

  De zalen van de Melkweg transformeren meerdere nachten per week tot een stampendhete club, waar je tot diep in de nacht kunt dansen. Er is geen ander podium dat binnen één maand zoveel verschillende soorten clubnachten host: van techno tot drum and bass, van grime tot pop en van afro en hiphop tot aan latin - we bieden aan al deze genres onderdak.

 2. Young Creatives Expo

  Young Creatives Expo

  Melkweg Expo is een expositieruimte voor vernieuwende, hedendaagse fotografie en een platform voor jonge kunstenaars. We bieden een podium aan fototentoonstellingen over identiteit, onze samenleving en popcultuur in de breedste zin van het woord, maar daarnaast maken we ook graag plek voor andere vormen van beeldende kunst. Samen met lokale en internationale partners presenteren we een uniek programma van meerdere gratis toegankelijke tentoonstellingen per jaar. Daarnaast organiseren we jaarlijks een multidisciplinair festival, netwerkavonden, portfolio-reviews, boeiende gesprekken, spontane bijeenkomsten en natuurlijk onze befaamde openingen.

 3. Young Creatives Music

  Young Creatives Music

  Opkomende makers staan centraal bij alles wat we doen. Is muziek helemaal jouw ding? Wil je zelf aan de slag, of meer weten over de muziekindustrie? Dan ben je hier op de goede plek. We organiseren continu projecten, workshops, rondleidingen, masterclasses, trainingstrajecten en events die jouw muzikale vonk opnieuw kunnen doen ontvlammen, of die je jouw eigen pad binnen de muzieksector doen vinden. En als je zelf muziek maakt, draait of produceert bieden we je een plek in onze live programmering of tijdens een van onze clubnachten, zodat jij kunt laten zien laten zien wat je in huis hebt. Een aantal van onze muziekprojecten vindt je hieronder:

Event(s)

 1. Wat is die MO

  Wat is die MO

  Wat is die MO? zijn meet-ups voor young creatives die het willen maken of willen werken in de muziekscene. Bij dit programma krijg je toegang tot het belangrijkste nieuws en updates in de game. Van de nieuwste releases van je favoriete artiesten, tot interviews met de hardste producers. We hebben ook luistersessies gepland waar je jouw tracks kan laten horen, meet-ups waar je in gesprek kunt gaan met Industry Guests of dope workshops waar je je beats kunt upgraden.

 2. Milk Made

  Milk Made

  Milk Made is een trainingsprogramma voor jongeren tussen de 16 en 28 jaar die geïnteresseerd zijn in muziek, fotografie, film of clubavonden. Voor pioniers met grootste plannen, of voor mensen die willen ontdekken wat ze leuk vinden door een kijkje in de keuken te krijgen. Een plek waar de deelnemers makkelijker hun eigen gang kunnen gaan met professionals die deze ruimte kunnen bieden. Waar nieuwe subculturen in de rafelrandjes kunnen ontwikkelen. In vijf maanden tijd ontmoet je belangrijke pioniers uit de sector, leer je over grote producties en bijzondere marketingcampagnes. Maar bovenal, krijg je de ruimte om jouw ideeën verder te ontwikkelen. 

 3. Young Creatives Film

  Young Creatives Film

  In de nok van ons gebouw vindt je de allerfijnste bioscoopzaal van Amsterdam: Melkweg Cinema – dé plek in Nederland waar je muziekfilms in de breedste zin van het woord kunt zien; van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires. We programmeren feature films van grote studio’s, maar ook shorts en vernieuwende en experimentele producties van beginnende makers. Door een brede selectie films te vertonen en films te programmeren in combinatie met concerten, clubnachten of festivals, willen we de diverse stromingen en gebeurtenissen in de muziekcultuur uitdiepen en van context voorzien.

Event(s)

 1. Community

  Community

  Op deze pagina vind je de verhalen van onze Young Creatives en de mensen achter de schermen waar we mee werken. Er werken bij de Melkweg veel jonge mensen, achter de bar, als publieksmedewerker, security of als stagiair. En vaak doen ze daar nog iets naast. Ze studeren, maken films, fotograferen, schrijven, dansen of zijn dj. En dat vinden wij geweldig. Op deze pagina vind je de inspirerende verhalen van onze mensen. Over waar ze mee bezig zijn, welke stappen zij namen en welke lessen zij leerden. Maakt dit jou helemaal enthousiast? We zijn altijd opzoek naar mensen die de Melkweg komen verrijken. Want: de Melkweg maken we samen.

 2. Onderwijs

  Onderwijs

  Kunst en cultuur verbindt. Wij vinden het belangrijk om jonge mensen te laten ervaren hoe het is om muziek te luisteren, een expositie op je in te laten werken of een show van achter de schermen mee te maken. Het hele jaar door organiseert de Melkweg dan ook rondleidingen en culturele evenementen, speciaal voor scholieren en studenten. Daarnaast denken we graag mee over een aansprekend cultureel programma. Ook het produceren en organiseren van bijvoorbeeld een musical, muziektheater, voorstelling of feest is bij de Melkweg mogelijk.

 3. Stages

  Stages

  Bij de Melkweg kun je op verschillende afdelingen stage lopen. Het is een unieke plek, met meerdere concertzalen, een cinema en een expo-ruimte. Net zoals de Melkweg staat voor een heel divers aanbod aan kunst en cultuur - van pop en cinema tot hip-hop, fotografie en techno - vinden we het ook belangrijk dat ons team die veelzijdigheid representeert en daarnaast een afspiegeling is van alle inwoners van Amsterdam. Iedereen kan dan ook bij ons aankloppen, maakt niet uit waar je vandaan komt, waar je in gelooft of van wie je houdt. Lijkt de Melkweg jou een te gekke plek om werkervaring op te doen? Wij houden vaste stage-periodes aan, met een start in september (aanmelden kan in mei) en februari (aanmelden kan in november). Houdt de vacaturepagina op deze website in de gaten.

OVER MELKWEG YOUNG CREATIVES
Melkweg is al decennia een plek voor experiment. Bij ons mogen subculturen zich thuis voelen en krijgt de groei van makers een plek. Creatieve jongeren zijn vernieuwers en hebben een frisse blik op de maatschappij. We leren graag van de belevingswereld en visie van jonge (Amsterdamse) makers – om on top of our game te kunnen blijven, om onze blik te verruimen, onze meningen te herzien, ideeën uit te wisselen en om ruimte te maken. Zo creëren we een plek waar iedereen zich welkom, gerepresenteerd en gehoord voelt.

Door middel van peer to peer-educatie en coaching gericht op professionele ontwikkeling kunnen jonge makers van elk leerniveau bij ons hun eigen professionele ideeën verder uitwerken en uittesten. Op deze manier dragen we bij aan de leercurve van deze creatieve jongeren. 

Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Cultuurfonds.