YoungCreativesExpo

Melkweg Expo is een expositieruimte voor vernieuwende, hedendaagse fotografie en een platform voor jonge kunstenaars. We bieden een podium aan fototentoonstellingen over identiteit, onze samenleving en popcultuur in de breedste zin van het woord, maar daarnaast maken we ook graag plek voor andere vormen van beeldende kunst. Samen met lokale en internationale partners presenteren we een uniek programma van meerdere gratis toegankelijke tentoonstellingen per jaar. Daarnaast organiseren we jaarlijks een multidisciplinair festival, netwerkavonden, portfolio-reviews, boeiende gesprekken, spontane bijeenkomsten en natuurlijk onze befaamde openingen.

ARTY PARTY
Ieder jaar in september neemt kunst ons hele pand over tijdens Arty Party en wordt in elke zaal, gang en hoek van ons gebouw veelbelovend werk van net afgestudeerde beeldende kunstenaars in een vernieuwende setting gepresenteerd. Tijdens dit multidisciplinaire evenement brengen we kunstenaars, jonge professionals, kunstliefhebbers en nieuwsgierige Melkwegbezoekers samen voor een verrassende mix van presentaties, talks, performances, speeddates en muziek. Daarnaast zijn talentscouts van kunstinstituten als De Appel, WOW, Nest, Museumnacht Amsterdam, Heesterveld Creative Community, Marres, Mister Motley, Young Stedelijk, FOTODOK, Roodkapje, Sexyland, This Art Fair, Ruis, Unfair, Framer Framed en Melly aanwezig om nieuw talent te ontdekken.

TIP-OFF
Zit je in het grote zwarte gat na de academie? Nood aan een sparringpartner, een open blik van buitenaf of gewoon benieuwd naar de nieuwe projecten van jonge kunstenaars? Grijp je kans op Tip-off! Hier brengen we je korte art talks en geven we jonge kunstenaars een podium om hun projecten voor te stellen. Ontdek nieuwe invalshoeken of ontmoet gewoon creatieve zielen om mee te sparren. Tijdens Tip-off willen we jonge artiesten inspireren en hen tips & tricks meegeven voor op hun artistieke pad. Zodra er een nieuwe editie van Tip-off plaatsvindt communiceren we dat via onze agenda en social mediakanalen.

FOLLOW
Follow is een persoonlijk coachingstraject dat we aanbieden aan twee jonge, autodidacte fotografietalenten, die we via een open call werven. Veel talentprogramma’s zijn gericht op deelnemers die van een opleiding komen, maar Melkweg Expo wil ook graag kunstenaars bereiken die zich op een andere manier hebben ontwikkeld. Onder begeleiding van curator Fleurie Kloostra en experts die we per deelnemer toewijzen, maken de fotografen in korte tijd grote stappen in hun jonge carrière, met als eindresultaat een fotoserie met een sociaal-maatschappelijk thema.