YoungCreativesFilm

In de nok van ons gebouw vindt je de allerfijnste bioscoopzaal van Amsterdam: Melkweg Cinema – dé plek in Nederland waar je muziekfilms in de breedste zin van het woord kunt zien; van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires. We programmeren feature films van grote studio’s, maar ook shorts en vernieuwende en experimentele producties van beginnende makers. Door een brede selectie films te vertonen en films te programmeren in combinatie met concerten, clubnachten of festivals, willen we de diverse stromingen en gebeurtenissen in de muziekcultuur uitdiepen en van context voorzien.

TALENT TALKS
Het internationale documentairefestival IDFA en de Melkweg presenteren regelmatig Talent Talks. Tijdens deze avonden gaan jonge documentairemakers uit de IDFA-stal in gesprek met een jonge kunstenaar die exposeert in Melkweg Expo. De makers geven door middel van videofragmenten, clips en foto’s een inkijkje in hun creatieve proces, en bespreken hun inspiratiebronnen en drijfveren.

CINERADAR
Naast Radar, de showcaseavond voor nieuw muziektalent, is er ook Cineradar, waarbij nieuw Nederlands filmtalent een podium krijgt. Samen met Cineville en VERS duikt De Melkweg voor jou de filmacademies en thuisstudio’s in, op zoek naar de opvallendste nieuwe korte films. De selectie en presentatie van Cineradar is in handen van een bekende professional uit de filmindustrie, zo werd een eerdere editie bijvoorbeeld gehost door regisseur Arne Toonen.