• Film

5 Broken Cameras (2011)

Heat presents Elza Jo

Talk: Elza Jo

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 Introductie Elza Jo 19:10 Talk met Yousef Gnaoui en Elza Jo 19:15 Broken Cameras (2011)

Samen met Heat, een agency dat filmmakers vertegenwoordigt, presenteren we een tweemaandelijkse filmavond, samengesteld door gepassioneerde makers van hun roster voor een avond verbinding en inspiratie. Elke editie staat in het teken van een unieke host en inspirerende gasten; ze selecteren een hoofdfilm die laat zien waar zij voor staan en die hen motiveert binnen hun creatieve vakgebied. En ze nemen je mee op een twee uur durende reis in hun visie.

Deze vierde editie wordt gehost door Elza Jo, met als hoofdfilm '5 Broken Cameras' uit 2011. Deze indringende documentaire is een persoonlijke getuigenis van een Palestijnse vader die vijf jaar lang de vreedzame protesten van zijn dorpelingen tegen de bouw van een Israëlische scheidingswand filmt. Regelmatig sneuvelt er een camera. De documentaire won op internationale filmfestivals vele prijzen en werd genomineerd voor een Oscar. 

Elza Jo over de film: 
"We nemen deel aan het leven van Emad Burnat, leren zijn kinderen kennen, kijken recht in de zorgen op het gezicht van zijn vrouw. Zijn vrienden worden onze vrienden. In deze film, die gruwelijk dichtbij komt, zien we een demonstratie van macht van de camera. De kleine camera van Emad Burnat toont ons dat onze levens precies niks van elkaar verschillen. Precies niks, behalve een verwoestende bezetting. De macht van de camera is de macht van de menselijkheid. In een wereld waar we steeds meer als tegenpolen tegenover elkaar gezet worden, is dit het enige middel om elkaar te blijven zien."

De opbrengst van deze vertoning gaat naar Stichting Plant een Olijfboom.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.