• Film

A Monster Calls (2017)

Heat presents Safi Graauw

Short: Iskander (Donnya Zidan, 15 min)

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 Introductie 19:05 Short: Iskander (2022) 19:20 Talk 19:50 A Monster Calls (2017)

Samen met Heat, een agency dat filmmakers vertegenwoordigt, presenteren we een tweemaandelijkse filmavond, samengesteld door gepassioneerde makers van hun roster voor een avondje verbinding en inspiratie. Elke editie staat in het teken van een unieke host en inspirerende gasten; ze selecteren een hoofdfilm die laat zien waar zij voor staan en die hen motiveert binnen hun creatieve vakgebied. En ze nemen je mee op een twee uur durende reis in hun visie.

Deze eerste editie wordt gehost door Safi Graauw, met als hoofdfilm A Monster Calls uit 2017. In dit prachtige visuele drama vlucht de 12-jarige Conor O’Malley (Lewis MacDougall) in zijn fantasiewereld om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Omdat zijn moeder (Felicity Jones) ernstig ziek is moet hij bij zijn kille oma (Sigourney Weaver) wonen. Op school wordt hij gepest en zijn vader (Toby Kebbell) woont duizenden kilometers bij hem vandaan. Onverwacht roept Conor de meest onwaarschijnlijke bondgenoot op: een kolossaal monster (Liam Neeson) dat hem ’s nachts bezoekt om verhalen te vertellen. Onder de wilde begeleiding van het monster begint Conor aan een reis langs moed, hoop en waarheid om zijn ultieme nachtmerrie onder ogen te komen en de realiteit te accepteren.

Met zijn documentaires en films hoopt aardewetenschapper en regisseur Safi Graauw een brug te slaan tussen mens en natuur. Hij maakt als regisseur fictie, commercials en documentaires, en zijn werk viel meerdere keren in de prijzen. Je kunt hem kennen van de serie Koeriers en Ruimteschip Aarde met André Kuipers, maar ook van zijn natuurdocumentaires voor o.a. National Geographic en Justdiggit.