• Film

Beckma (2022)

Nollywood Travel Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:00 Doors 21:15 Beckma (2022) 23:15 Q&A with the director Best Okoduwa

De tweede dag van de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival wordt afgesloten met de Nederlandse première van Beckma (2022). De regisseur van de film, Best Okoduwa, zal aanwezig zijn voor een introductie en Q&A.

De jonge vrouw Beckma overleeft een moeilijke jeugd en wordt een burgerwacht die vecht om misbruikte vrouwen te beschermen. Beckma's leven en dat van iedereen van wie ze houdt neemt een drastische wending wanneer het National Youth Service Corps (NYSC) haar naar een dorp in het westen van Nigeria stuurt, waar de cultuur en traditie de rechten van vrouwen met voeten treden, waardoor het potentieel en de toekomst van jonge meisjes in gevaar komen. In 2022 markeerde Beckma Nigeria's eerste superheldenfilm met aandacht voor originele Nigeriaanse verhalen en urgente sociale kwesties zoals (seksueel) geweld tegen vrouwen en kinderen.

Het Nollywood Travel Film Festival (NTFF) is een reizend filmfestival gericht op het promoten van films van Nigerianen over de hele wereld. De afgelopen zeven jaar werd de NTFF gehouden in steden als Toronto, Atlanta, Hamburg, Athene, Londen, Berlijn, Glasgow, Helsinki, Oslo en Dublin. Van 5-7 oktober vindt het Nollywood Travel Film Festival plaats in Amsterdam, met Melkweg Cinema als hoofdbasis. Gedurende de drie dagen vertoont het festival vijf speelfilms en tien korte films gemaakt door Nollywood, de bloeiende filmindustrie van Nigeria.

Africadelic is een jaarlijks festival in Amsterdam ter ere van Afrikaanse culturele creativiteit, diversiteit en activisme. Elk jaar in mei, op en rond International Afrikadag, biedt Africadelic een week vol concerten, films en talks. Het festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en toont de rijkdom en impact die Afrodescendants hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Daarnaast (co-)organiseert Africadelic door het jaar heen verschillende evenementen, waaronder van 5-7 oktober 2023 de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival.