• Concert

blackwave.

Max

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 21,85
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Zaal Open 19:01 DJ Ley 20:00 Blackwave

blackwave., het project van de Antwerpse producer Willem Ardui en rapper Jay Walker, doet denken aan de vroegste, meest jazzy nummers van The Roots, aan de wereldwijze straatsoul van Mos Def en aan de slimme hiphopfunk van Pharoahe Monch of The Pharcyde. Er zit een lekkere scheut nineties in, maar de twee tillen deze heerlijk smeuïge groove live probleemloos naar vandaag.

De eerste EP, mic check, kwam uit in 2017 en werd - net als hun stomende concerten - meteen extreem goed ontvangen. Hun onvermoeibare werkethiek kreeg een duizelingwekkend momentum in 2018 met de release van hun meest impactvolle single tot nu toe. ‘Elusive’ met David Ngyah wordt instant hotshot op Studio Brussel en klopt af op meer dan 18 miljoen streams op Spotify alléén. Dit leverde hen talrijke nationale tv-optredens, meerdere nummer 1-hits, een internationale tournee en enkele MIA nominaties op. Dit zou het eerste voorproefje zijn van hun debuutalbum uit 2019, "ARE WE STILL DREAMING?" waarop ook Winston Surfshirt, Pell, Benny Sings en Caleborate te horen zijn. Deze tracks kon elke Pukkelpopganger op de mainstage aanschouwen, vlak voor het geweld van Post Malone losbarstte. 

Meer ervaringen betekenden meer muziek, in 2020 besloot het duo naar Los Angeles te trekken om daar aan hun tweede project te beginnen. Single ‘Recluse’ was hier het voorsmaakje van. Nu, meer dan vier jaar na hun eerste muzikale stappen, jagen ze nog steeds de bloedstollende kick na van wanneer een idee samenkomt in de studio en blijven ze zowel zichzelf als elkaar uitdagen. Waar het duo alsmaar kwaliteit weet te leveren, is de piek voorlopig nog lang niet in zicht, en kijken wij alvast uit naar hun terugkeer in ons pand komende oktober!

LIVEUROPE
De Melkweg stelt met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Liveurope support verschillende concertzalen bij het promoten van opkomende Europese artiesten.

aHet platform is een label van kwaliteit voor live muziek venues die bijdragen aan Europese diversiteit. Liveurope wil een boost geven aan het programmeren van jonge Europese acts en het bereiken van een nieuw publiek. Opgericht in 2014, is Liveurope het eerste platform dat zich hier actief mee bezig houdt. 

Wie zijn de Liveurope members?

Liveurope brengt internationale zalen dichter bij elkaar binnen Europa. Het platform wordt gecoördineerd door Ancienne Belgique, concertzaal in het hart van Europa: Brussel. De concertzalen worden geselecteerd aan de hand van hun toewijding wat betreft het boeken van Europees talent en hun internationale reputatie.