• Concert

Dès Vu

SCHMOOG, Gabbi Lieve, La Nique, Pyke, NOMOMO en levi boon

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 10,35
  • € 8,05 korting op vertoon van studentenpas
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 zaal open 19:30 aanvang

Dès Vu, een avond georganiseerd door Jip Schwering, Sem van Gennip en Gabbi Lieve van Waveren, die na vier jaar afstuderen van het Conservatorium van Amsterdam. Dompel je onder in poëtische teksten, melancholische melodieën en hoopvolle vergezichten. 

 

Gabbi Lieve
Je bij de hand nemend, baant Gabbi Lieve zich een weg door schurende gedachten, alles-overheersende prikkels en absolute leegtes. Deze zoektocht naar balans vormt de basis van de poëtische routes die zij in haar klankwereld bewandelt. Voor liefhebbers van Aldous Harding, Haley Heynderickx en Lianne la Havas.

SCHMOOG
Oftewel Jip Schwering, begon op zijn 12e met drummen en is sindsdien uitgegroeid tot songwriter, multi-instrumentalist, zanger en producer. Laat je meenemen op een reis door alle hoeken en gaten van je hoofd met muziek geïnspireerd door artiesten als Sticky Fingers, Bon Iver, Pink Floyd, Ben Howard, Gregory Alan Isakov, Mac Miller, Frank Ocean, Kendrick Lamar, de lijst is nogal lang... Om zijn muziek te categoriseren is vrij moeilijk, maar Postmoderne Indie komt dichtbij. Waarschuwing: Deze mix van melancholische melodieën, betoverende harmonieën en oprechte teksten zal je gegarandeerd transporteren naar een andere dimensie. 

La Nique
Het Amsterdamse La Nique beoefent het oudste en tevens het meest tijdloze aller genres; folk. Folk a la La Nique is ambachtelijk, inhoudelijk en traditiebewust, met een knipoog naar rock, country en zelfs Rhythm & Blues. Het beoogde effect - of dat nu stil luisteren, woest dansen en/of luidkeels meebrullen- wordt zelden gemist.

levi boon
Een warme stem, persoonlijke teksten en golvende sounds. De intieme indie folk van levi boon laat je stil staan in de tijd terwijl de nostalgie je bekruipt. Ze schrijft over opzoek zijn, verlangen en het ontdekken van de onbewandelde paden. Geïnspireerd door Nick Drake, Feist en Adrianne Lenker en hun verfijnde passie voor songwriting. Een oog voor detail en imperfecties geven gelaagdheid aan haar muziek. Kalmte straalt door in alles wat ze doet met af en toe ruimte voor de onderliggende onrust van alledaagse dingen. In 2023 zal haar debuut EP ‘the grand scheme of things’ verschijnen.

PYKE
Wat krijg je als je een emotionele Indie-jongen non stop naar electro pop laat luisteren? De nieuwe single van Pyke ‘Sleeping with Sharks’. Pyke is een singer/songwriter met een karakteristieke stem en rake melancholische nummers. Zijn songs reflecteren op bedrukkende zielenpijn, opgelegde normen en de constante drang om aan die standaard te moeten voldoen. In de nieuwe tracks van Pyke ontmoeten de liefde voor alternatieve pop-bands en zijn obsessie met contemporary R&B elkaar. Geïnspireerd door Frank Ocean, Elliot Smith en Tame Impala smeedt hij, samen met producer Camiel Meiresonne (Son Mieux), een geluid waarvan je met betraande ogen de dansvloer op stormt.  

NOMOMO
Een warm bad vol psychedelic folk. Een bubbel dreampop, een snufje rock en een scheutje eigenzinnigheid in het sop.