• Film

Friday (1995)

The Spot Movie Night - 50 Years of Hip Hop: A Celebration

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

1+1 gratis naar cultuur actie: Koop 1 ticket met je code en ontvang op de avond van het event aan de kassa van de Melkweg op vertoon van je ticket en de barcode een tweede kaartje gratis.

18:30 Doors 19:00 Friday (1995)

Dit jaar vieren we 50 jaar hiphopcultuur met een serie unieke films, in samenwerking met The Spot en verschillende andere partijen. Sinds het ontstaan van het wereldwijd geliefde genre op een feest in The Bronx in 1973 is het uitgegroeid tot een krachtige beweging die de hedendaagse cultuur als geen ander heeft gevormd. Iconische momenten en verhalen zullen de revue passeren met films en talks. Kom langs voor een praatje, een beat, wat drankjes en vier hiphop!

Deze derde editie vertonen we Friday (1995), gekozen door zanger/rapper Georgy Dendoe (Gunpla GG). Deze door Ice Cube en DJ Pooh geschreven buddy-komedie is een duik in de Amerikaanse corner culture, het sociale leven op de stoep zoals ook te zien in classics als Boyz n the Hood (1991). De film is een hilarische dag uit het leven van twee vrienden in L.A.: Craig (Ice Cube) wordt wakker, zijn beste vriend Smokey (Chris Tucker) komt langs, vertelt over zijn plannen en Craig moet op zoek naar een nieuwe job. Ze duiken samen allerlei vreemde avonturen in ontmoetingen in, voorzien van heel veel drank en drugs.