• Film

Love, Lust & Other Things (2023) + Q&A

Nollywood Travel Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 Love, Lust & Other Things (2023) 21:00 Q&A Kayode Kasum

Deze avond gaat de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival van start met de openingsfilm Love, Lust & Other Things (2023). Regisseur Kayode Kasum zal tijdens de Nederlandse première van zijn film aanwezig zijn voor een introductie en Q&A.

Love, Lust and Other Things vertelt het verhaal van Lydia (Osas Ighodaro), een pas gescheiden vrouw en moeder van een jonge tweeling die op een reis van zelfontdekking gaat om erachter te komen wat ze werkelijk wil. Na vijftien jaar huwelijk verlaat Lydia haar man om zichzelf te vinden. Na een pijnlijke scheiding ontmoet ze zakenmagnaat Khalid (Ramsey Nouah), die in eerste instantie de perfecte man voor haar lijkt te zijn. Alles gaat geweldig totdat er een bom uit het verleden barst die alles dreigt te verpesten...

Het Nollywood Travel Film Festival (NTFF) is een reizend filmfestival gericht op het promoten van films van Nigerianen over de hele wereld. De afgelopen zeven jaar werd de NTFF gehouden in steden als Toronto, Atlanta, Hamburg, Athene, Londen, Berlijn, Glasgow, Helsinki, Oslo en Dublin. Van 5-7 oktober vindt het Nollywood Travel Film Festival plaats in Amsterdam, met Melkweg Cinema als hoofdbasis. Gedurende de drie dagen vertoont het festival vijf speelfilms en tien korte films gemaakt door Nollywood, de bloeiende filmindustrie van Nigeria.

Africadelic is een jaarlijks festival in Amsterdam ter ere van Afrikaanse culturele creativiteit, diversiteit en activisme. Elk jaar in mei, op en rond Internationale Afrikadag, biedt Africadelic een week vol concerten, films en talks. Het festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en toont de rijkdom en impact die Afrodescendants hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Daarnaast (co-)organiseert Africadelic door het jaar heen verschillende evenementen, waaronder de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival.