• Concert

MeisFest

Meis / Annelie / CUT_ (dj-set) / Hannah Rojer / Laura Diamond / Christopher Markovici

OZ

  • Prijs:
  • € 17,85
  • Gratis voor jaarleden
  • Gratis voor We Are Public
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Doors 19:30 Annelie 20:15 Meis 21:45 CUT_

MeisFest is een avond gecureerd door Aysha de Groot (Meis), een singer-songwriter uit hartje Amsterdam. Muzikaal vindt zij inspiratie in artiesten als Phoebe Bridgers, Dodie en James Blake, en dat is zeker terug te horen in haar oprechte teksten en intieme vocals. In haar nummers spreekt de zangeres over ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde. Meis' eerste EP 'Een' lanceerde ze in 2021 met een eigen release show die in de Melkweg was georganiseerd!

Afgelopen januari kwam haar debuutalbum 'Zwart/Wit' uit, dat door landelijke media werd geprezen. Tijdens MeisFest zal Meis zelf natuurlijk komen optreden als closing-act, haar debuutalbum presenteren.

De volledige line-up is bekend! Naast Meis zullen deze avond optreden:

Annelie
Als toetsenist bij Eefje de Visser en Maaike Ouboter heeft Annelie zeker haar artistieke sporen verdiend. Beïnvloed door filmische en melancholische popmuziek, ligt ze in de muzikale lijn van Sufjan Stevens, Bon Iver, Radiohead en Eefje de Visser. Haar instrumentale albums, die beide piano als uitgangspunt nemen, worden alom geprezen met bijna 50 miljoen streams op Spotify. Op haar nieuwste EP wil Annelie meer diversiteit laten doorklinken en experimenteren met elektronische elementen. 

CUT (dj-set)
Tijdens Meisfest presenteert het elektronische Amsterdamse duo CUT_ een hybride dj-set, waarin ze muziek van artiesten waar ze van houden combineren met hun eigen werk, terwijl ze live vocalen en improvisaties van Belle implementeren. Hun nieuwste album haalt zware inspiratie uit het rauwe geluid van de Amsterdamse clubscene, vermengt dit naadloos met hun roots in alternatieve popmuziek en is speciaal gemaakt om nog meer energie in hun liveshows te brengen. Ze gaan voor een compromisloos geluid dat je opzuigt en uitspuugt.

Christopher Markovici
De Roemeense performer Christopher Markovici staat garant voor een expressieve, fierce, humoristische show. Daarbij belichaamt hij zijn diepste essentie van binnen en van buiten. Christopher richt zich niet tot 1 kunstvorm: hij combineert de vele vormen van kunst die hem als artiest definiëren, op innovatieve wijze. Van expressieve paal-kunst, (lucht)acrobatiek tot imponerende dans op zijn puntschoenen; Christopher vertelt zijn magische verhalen. 

Hannah Rojer
De artistieke paaldanseres Hannah Rojer combineert haar old skool dansroots met modern vloerwerk, paaldansen en (lucht)acrobatiek. Dit wordt afgewisseld met een zachte, organische energie. Haar performances vertellen het verhaal van de danspaal. Door zich kwetsbaar, open en sensueel expressief op te stellen, hoopt Hannah haar publiek te stimuleren dieper in hun eigen kracht te staan, en dieper in contact met zichzelf te staan.

Laura Diamond
Vanuit haar achtergrond in hiphop-competities, ontdekte Laura haar passie voor paaldansen. Omarmd door de paaldans-community en haar studio, en de sprankeling die zij hen geeft, ontving zij de naam 'Laura Diamond'. Nu is ze klaar om te schitteren met een bedwelmende performance tijdens Meisfest!

Meis pakt alles zo weloverwogen aan dat het particuliere iets universeels krijgt en kunst wordt” - ✭✭✭✭ - De Volkskrant 

Zwart/Wit is echt een adembenemend mooie plaat geworden” - 3voor12

Zwart/Wit” klinkt warm en intens, speels en af en toe behoorlijk complex en vooral heel erg raak” - Lust For Life

Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” - OOR

"Betoverend mooi." - Frits Spits NPO Radio 1