• Film

Nick Cave & Warren Ellis: This Much I Know to Be True (2022)

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 12,50 voorverkoop
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

Bij dit programma gelden geen coronamaatregelen en is ook geen testbewijs nodig. Houders van de Cinevillepas kunnen vanaf een week voor de voorstelling via de filmpagina op www.cineville.nl een ticket bestellen. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met de Cinevillepas. Ticket en pas worden gescand bij aankomst in de Melkweg. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn is aanloop op de avond zelf ook mogelijk.

16:30 - Zaal open 17:00 - Start film 18:45- Einde

Deze nieuwe documentaire brengt de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld. Opgenomen in de lente van 2021 in London en Brighton, aan de vooravond van hun tour in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan hun laatste twee studioalbums 'Ghosteen' (Nick Cave & the Bad Seeds) en 'Carnage' (Nick Cave & Warren Ellis). De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd en samen met achtergrondzangers en strijkkwartet brengen Cave en Ellis de nummers tot leven. Een bijzondere bijdrage komt van hun vriendin Marianne Faithfull, met wie zij in het verleden veelvuldig samenwerkten. 

'This Much I Know To Be True' sluit mooi aan op regisseur Andrew Dominik's eerdere film 'One More Time with Feeling' (2016), met een hoofdrol voor de diepe, persoonlijke vriendschap tussen Nick Cave en Warren Ellis. Een glimp hiervan kon al worden opgevangen in Cave’s pseudo-documentaire '20.000 Days on Earth' (2014). Deze nieuwe film geeft een belangrijk moment weer in de reis die Nick Cave en Warren Ellis afleggen. Een nieuwe optimistische fase, vastgelegd geheel in de geest van het duo.