• Concert

Play & Rewind

Jana Mila, Whitewood, Valley, Silver Lake, Sarah Holwerda en General's Twin

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 10,35
  • € 8,05 korting op vertoon van studentenpas
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 zaal open 19:30 aanvang

Jana Mila Doorten, Philip Konvalinka en Sarah Holwerda studeren na 4 jaar af aan het Conservatorium van Amsterdam en organiseren een avond vol authentieke indiefolk & pop songs. Een nieuw geluid, met een vintage randje waarbij elke act je mee zal nemen in hun persoonlijke, nostalgische en soms indringende verhalen.

Jana Mila
Jana Mila is een Americana/pop singer-songwriter, ze combineert elementen van pop en folk muziek om een geluid te creëren dat zowel fris als vertrouwd is. In haar teksten neemt ze luisteraars mee op een introspectieve reis. Haar liedjes zijn als persoonlijke bekentenissen, gevuld met waarheden die ze misschien niet gemakkelijk hardop zou zeggen, waardoor haar muziek des te krachtiger en herkenbaarder is. Afgelopen zomer reisde ze af naar Nashville om haar debuut album op te nemen. Ze werkte daar samen met haar muzikale helden en heeft een grote collectie songs liggen voor de wereld om nog te ontdekken!

Whitewood
Verrassende harmonieën, warme vocalen en onverwachte wendingen waaruit blijkt dat er weinig nodig is om toch veel te kunnen zeggen. Whitewood brengt Intieme folk songs waarbij je wordt omhuld door de zachtheid van de stemmen, maar tegelijkertijd wordt blootgesteld aan de waarheid die tussen de regels leeft.

Valley
Valley is de Americana/Indie-band geformeerd door Philip Konvalinka. Geïnspireerd door The War on Drugs en Angus & Julia Stone, produceert Philip zijn liedjes in zijn thuisstudio. Op nostalgische wijze vertelt hij verhalen over onderlinge relaties. De titels ‘Lilly’ (EP) en ‘Valley’ komen van het Tsjechische ‘Konvalinka’, dat "lelietje-van-dalen"betekent. In de bossen in de omgeving van Praag kwamen de eerste nummers tot stand. Live wordt Philip ondersteund door leden van Silver Lake, Cosmic Crooner en Homelife.

Silver Lake
Na een ontmoeting in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven - en later, de muziek. Dit werd de fundering voor het artistieke duo Silver Lake. Aangaande sound, kunnen parallellen getrokken worden met artiesten als Alexandra Saviour, Lana del Rey en The Last Shadow Puppets - evenals oude troubadours zoals Nancy Sinatra en Lee Hazlewood. Met een knipoog naar het verleden maar met de ogen scherp gericht op de toekomst, en middels moderne productietechnieken hand in hand met oude analoge apparatuur, slaagt Silver Lake erin om een synthese te creëren van een vintage, doch eigentijds geluid.

Sarah Holwerda
Met haar dynamische alternatieve folk zet Sarah Holwerda een warm kwetsbaar geluid neer. Haar melodische nummers bouwen schijnbaar achteloos op naar een gelaagde intensiteit in een nieuw geluid geïnspireerd door artiesten als Patrick Watson, Joni Mitchell & Radiohead. In 2023 zal haar debuut EP verschijnen.

General's Twin
Indie pop/rock met fuzzy riffs en theatrale teksten die doen denken aan artiesten als Fiona Apple, PJ Harvey & St. Vincent.