• Film

Porco Rosso (1992)

Kaboom Anime - Studio Ghibli Weekender

Intro: Mackenzie Fincham

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

19:00 Doors 19:15 Porco Rosso (1992)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek! Dit weekend doen we een speciale Studio Ghibli-weekender, in het kader van de nieuwe film 'The Boy and the Heron'. We vertonen maar liefst tien films van regisseur Hayao Miyazaki, inclusief een unieke voorpremière van zijn nieuwste. Kom samen van de beste Ghibli genieten op het grote scherm!

Porco Rosso speelt zich af in de Adriatische Zee tussen de wereldoorlogen en volgt het verhaal van een gedesillusioneerde ex-gevechtspiloot genaamd Porco Rosso, die vervloekt is om als een varken door het leven te gaan. De film staat bekend om zijn aparte combinatie van luchtvaart, humor en anti-oorlogsgevoel. Miyazaki's fascinatie voor vliegen komt in dit verhaal waarschijnlijk het duidelijkst naar voren, omdat het draait om luchtgevechten met watervliegtuigen en andere luchtescapades. De cynische charme van het titulaire personage en de geromantiseerde weergave van het tijdperk in de film sluiten aan bij Miyazaki's terugkerende thema's: pacifisme en de menselijke connectie met de natuur. Porco Rosso is een visueel rijke en emotioneel resonerende film, waarin Miyazaki's vermogen wordt getoond om diepte en eigenzinnigheid in elk frame te brengen.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: