• Film

Portrait of A Lady On Fire (2019) in Vondelpark

Pride Open Air Cinema - Presented by MUBI & Cinéart

Live: Flare Quartet

Externe locatie

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  Dit programma vindt plaats in het Vondelpark Openluchttheater

  21:00 Open 21:15 Flare Quartet 21:45 Portrait of A Lady On Fire (2019)

  Speciaal voor Queer & Pride slaan we samen met MUBI en Cinéart de handen ineen voor een bijzondere avond openluchtfilm op de iconische locatie van het Vondelpark Openluchttheater, met een gratis vertoning van 'Portrait of a Lady on Fire' en een concert van Flare Quartet! Daarnaast vertonen we twee andere klassieke queer kostuumdrama's in onze Cinema: Maurice (1987) op 2 augustus en The Favourite (2018) op 4 augustus.

  'Portrait of a Lady on Fire', ook bekend onder de originele Franse titel 'Portrait de la jeune fille en feu', van Céline Sciamma kan oprecht een modern meesterwerk genoemd worden, het is een overrompelende ode aan de liefde die schilderachtig in beeld is gebracht. Een waar romantisch drama over liefhebben in tijden waar er zware restricties waren op wie je lief mocht hebben. Het Franse kostuumdrama is een waar manifest voor de 'female gaze'.

  Flare Quartet is een strijkkwartet met muzikanten uit Nederland, Spanje en Canada, dat in 2020 is opgericht door een groep masterstudenten van het Utrechts Conservatorium. Voor de screeming nemen ze je mee terug naar de tijd van de film met Jean-Baptiste Lully, een Franse queer componist. Gevolgd door het eerste strijkkwartet van Leoš Janáček, nodigen de musici je uit om de gepassioneerde wereld van de verhaallijn die volgt te betreden (zonder spoilers).

  MUBI is een wereldwijd film streaming platform met een altijd wisselende collectie van zorgvuldig geselecteerde films. Van nieuwe regisseurs tot prijswinnaars. Van over de hele wereld. Met de PRIDE UNPREJUDICED selectie vieren ze queer kunstenaarschap en geschiedenis, met aandacht voor urgente sociale kwesties en openlijk queer genot.

  Cinéart is een onafhankelijke filmdistributeur die films uitbrengt in de bioscoop, op DVD en Blu-ray en daarnaast de films beschikbaar maakt voor Video on Demand, Pay en Free TV. De focus van Cinéart ligt op het uitbrengen van films die raken, verbinden en een blijvende betekenis bieden.

  MEER DATA