• Concert

SCALPING

Amsterdam Dance Event

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 17,25
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 Zaal open 20:30 SCALPING

Het uit Bristol afkomstige SCALPING,  is een vierkoppige techno liveband bestaande uit Isaac Jones op drums, James Rushforth op basgitaar, Nick Berthoud op gitaar en Alex Hill op elektronica. De afgelopen vijf jaar heeft SCALPING samen muziek geschreven, opgenomen en uitgevoerd, in een poging de vraag te beantwoorden die hun werk leidt: "Hoe kan een band de kloof tussen live gitaarmuziek en live elektronische muziek overbruggen?" Met een grensvervagende sound brengt de band een mix van techno met livedrums en metalwaardig distorted gitaren. Dit komt samen in een van de meest intense liveshows die je in Melkweg gaat zien.

"Wat krijg je als de neurotische noise van Gilla Band met de industrial riffs van Nine Inch Nails en de acid-pop van Factory Floor in de blender gooit? Dan krijg je SCALPING (...)" - 3voor12

Op debuutplaat ‘Void’ uit brengt SCALPING heavy metal in 4D. Deze plaat markeert een nieuw hoofdstuk voor de band, omdat ze voor het eerst nummers releasen met vocalisten. Op track 'Tether', met Oakland-rapper DÆMON, geven ze een moderne, metal draai aan Bristolse triphop en op albumaflsuiter, 'Remain In Statsis', hoor je de snel opkomende artiest en metalhead Grove - een rapper uit Bristol.