• Concert

Soul Glo

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 14,40
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

20:00 Zaal open 21:00 Soul Glo

Het uit Philadelphia afkomstige kwartet, Soul Glo, weet al sinds 2014 de essentie van punk te representeren en tegen de wereld te rebelleren met hun muziek. Met riffs die doen denken aan Suicidal Tendencies en Bad Brains presenteert de band in 2022 ‘Diaspora Problems’.

Getekend op Epitaph Records, brengt de band na zes jaar voorbereiding het album ‘Diaspora Problems’ uit. Met een mix van pure punk, hardcore en een beetje hiphop brengt het kwartet een onvoorspelbare agressie ter gehore. In combinatie met de vernietigende stem van Pierce Jordan snijdt de band op hun eerste full length zowel persoonlijke als maatschappelijke onderwerpen aan. De band gaat in op de twijfel en zelfhaat van een kunstenaar en individuen, trauma's uit het verleden die alleen op volwassen leeftijd kunnen worden verwerkt, financiële instabiliteit en hoe dit een kunstenaar beïnvloedt en de effecten van institutioneel en staatsgeweld.

Ook buiten de hardcore-scene is de nieuwe plaat populair. Zo scoort de hardcore band zelfs de status van ‘Best New Music’ binnen bij Pitchfork. Met een score van 8.5/10 zegt Pitchfork over de plaat:

On their groundbreaking new album, the Philadelphiaa hardcore group mixes actionable rhetoric, absurdist humor, and breathtaking vulnerability like no band before them.