• Concert

Steve Ignorant's CRASS

The Ignorant Tour

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 23
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Dit programma is vanwege de maatregelen rondom het coronavirus in eerste instantie verplaatst van 26 september 2020 naar 16 oktober 2021 en wordt nu verplaatst naar 17 oktober 2022. Kaarten en lidmaatschappen blijven geldig voor deze nieuwe datum, kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over wat te doen bij verhindering op deze nieuwe datum. Houd rekening met de eventueel dan geldende coronamaatregelen.

19:30 Deuren 20:00 Headsticks 21:15 Steve Ignorant's CRASS

Ruim veertig jaar geleden brachten anarchopunk-pioniers Crass hun eerste album uit. Nu komt ex-Crass frontman Steve Ignorant terug op het podium van Melkweg om samen met band het beste Crass materiaal van 1977 – 1982 ten gehore te brengen, de sterkste, meest productieve en hoopvolle periode van de band, volgens de zanger.

Crass wordt gezien als de meest radicale band uit de eerste Engelse punkgolf. Als fanatieke verspreiders van het anarchisme en de ‘do it yourself’ mentaliteit worden ze ook wel de grondleggers van de anarchopunk movement genoemd. De band is altijd een los-vast geheel geweest, onderdeel uitmakend van een anarchistische commune.

Naast Crass maakte Steve deel uit van Conflict, Schwartzeneggar en Current 93 en was hij 1997 tot 2000 de zanger bij liveshows van Stratford Mercenaries.

In 2007 speelde Steve Ignorant een tweetal shows in Shepherd’s Bush Empire in Londen, waar hij, met band, het legendarische Crass album ‘The Feeding of 5000’ nieuw leven inblies. Deze optredens waren zo’n succes dat Steve besloot om nog een keer op tour te gaan met het klassieke Crass materiaal, en dat smaakte naar meer, inmiddels heeft hij alle grote punk festivals gespeeld, is de hele CRASS-catalogus geremasterd en opnieuw uitgegeven en kondigt Steve aan nog één keer een wereldtournee te doen!

Dit is misschien dus wel je laatste kans op Steve met band in actie te zien!

De band zal bestaan uit; Carol Hodge (zang en toetsen), Pete Wilson (lead gitaar), Pete Rawlinson (basgitaar) en Jay Bagnall (drums).