• Concert

The Academic

support: Isaac Anderson

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 23
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Alle tickets voor dit programma zijn uitverkocht. Via de officiële verkoopkanalen zijn dus geen tickets meer verkrijgbaar. Tickets die elders worden aangeboden zijn doorverkochte tickets die meestal voor een veel hoger bedrag worden verkocht en waarvan wij de geldigheid niet kunnen garanderen. Let op: er zijn oplichters actief!

19:30 Doors 20:00 Isaac Anderson 21:00 The Academic

De Ierse indie-rockband The Academic brak in 2017 door met hun nummer 'Bear Claws', die het succes vooral te danken had aan haar live muziek video waarin de band gebruik maakte van live looping. In 2018 behaalde hun debuut LP 'Tales from the Backseat' de eerste plek binnen de Irish Albums Chart. De band is vooral beïnvloed door de retro-rock uit de jaren 2000's, en worden daarom ook vaak vergeleken met bands als The Strokes. Daarnaast zien ze ook artiesten als Talking Heads, New Order, en Elvis Costello als belangrijke inspiratiebronnen. In 2023 brachten ze hun tweede album uit, 'Sitting Pretty', en stonden ze in het voorprogramma van singer-songwriter Louis Tomlinson tijdens zijn tour in Amerika. Komend jaar maken ze hun Melkweg debuut en mogen ze het podium van de OZ betreden!

Supported by Liveurope: het eerste Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.