• Film

The Blind Orchestra (2014)

Benefiet Marokko - in samenwerking met Arab Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:00 Doors 21:15 The Blind Orchestra (2014)

Vanwege de tragische aardbeving in Marokko heeft Rotterdam Arab Film Festival als klein benefiet voor de slachtoffers een film geselecteerd in onze vernieuwde Cinema. Samen vertonen we de Marokkaanse muzikale speelfilm The Blind Orchestra (L'Orchestre des Aveugles) en alle opbrengst van de vertoning zal gedoneerd worden aan Giro 6868 van het Rode Kruis.

Centraal in dit verhaal staat Houcine, niet alleen een fervent bewonderaar van de jonge Koning Hassan II, maar ook de charismatische leider van een populair orkest. Terwijl de muzikanten een slimme truc uithalen en zich voordoen als blinden om zo hun muziek ten gehore te brengen op exclusieve vrouwenfeesten, wordt een dieper verhaal van passie en bedrog onthuld. 

Parallel aan dit verhaal loopt het ontroerende relaas van Mimou. Al vanaf zijn zevende is hij smoorverliefd op Chama, het dienstmeisje van de buren. Terwijl hij worstelt met de druk en verwachtingen van zijn strenge vader, neemt Mimou zijn toevlucht tot het vervalsen van zijn schoolcijfers, een keuze die hem op een onvoorspelbaar pad brengt. 

Mohamed Mouftakir weeft met deze film een rijk tapestry van geluid, emotie en traditie. Muziek is niet alleen het kloppende hart van de film, maar ook een essentiële brug naar het begrijpen van de Marokkaanse cultuur van die tijd. "The Blind Orchestra" is niet alleen een film, maar een ervaring - een duik in een tijd en plaats waar muziek de ziel raakt.