• Film

Travelin' Band: Creedence Clearwater Revival at the Royal Albert Hall (2022)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • € 25 Lust for Life Package (3 films)
  • Geldig voor Cineville Meer info

14:30 - DOORS 15:00 - INTRO 15:15 - START FILM

IN-EDIT is weer terug! De vijfde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 23 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze concertfilm van de Amerikaanse rockband Creedence Clearwater Revival.

Toen Creedence Clearwater Revival in april 1970 twee avonden op het podium van de Royal Albert Hall in Londen stond, waren de bandleden op het hoogtepunt van hun internationale roem en klaar om zichzelf te bewijzen als evenwaardige muzikanten van Led Zeppelin, Jimi Hendrix en The Beatles, die slechts enkele dagen eerder hun breuk hadden aangekondigd. Meer dan 50 jaar na die legendarische show zijn de originele multitrack-tapes zorgvuldig gerestaureerd, gemixt en gemasterd voor de best mogelijke luisterervaring. 

Verteld door acteur Jeff Bridges, brengt de film de kijkers terug naar de vroegste jaren van de band in El Cerrito in Californië en hun snelle opkomst naar roem. Travelin' Band laat na 50 jaar de enige volledige concertregistratie met de originele line-up zien, en bevat een overvloed aan ongezien beeldmateriaal. 

Deze film is onderdeel van Lust for Life Picks: films uit het programma die zorgvuldig geselecteerd zijn door Lust for Life magazine.