• Film

IN-EDIT Opening Night: u.Q. (2022)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Q&A: Ivar Murd & Margus Ounapuu / Live: Stippenlift

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

19:00 - DOORS 19:30 - START

IN-EDIT is weer terug! De vijfde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 23 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de bijzondere openingsfilm u.Q. over de Estische producer Uku Kuut en zijn moeder Marju. 

Als je op zoek bent naar een film die je meeneemt op een hypnotiserende reis, dan mag je dit creatieve muziekdocudrama over Marju en Uku Kuut niet missen! De openingsfilm van het festival is echt een verborgen juweeltje dat je meeneemt op de waanzinnige reis van dit moeder-en-zoon-popsterren duo: van beroemde jazz-artiesten in het Sovjettijdperk tot hun leven in Zweden en Californië, waar ze samen de meest funky synthetische nummers maakten. Deze film heeft het allemaal: humor, drama, excentriciteit, en dat rondom de KGB, de verleiding van makkelijk geld en the American Dream. Het is een Griekse komedie vastgelegd op 8mm, VHS en BETA tape. Misschien heb je nog niet eerder gehoord van Uku Kuut, maar na deze film zul je zeker fan zijn! 

u.Q. is de openingsfilm en te zien op de openingsavond van het festival! Na afloop van de film vindt om 21:30 in Upstairs een Q&A plaats met regisseur Ivar Murd en producer Margus Ounapuu, met aansluitend een concert van Stippenlift! Kaartjes voor deze film in de Cinema geven ook toegang tot de Q&A en afterparty in de Upstairs.