• Concert

Vundabar

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • €14,40
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Helaas is dit concert verplaatst naar 11 maart 2023, vanwege onvoorziene omstandigheden vanuit de artiest. Reeds gekochte tickets en lidmaatschappen blijven geldig.

Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is

Vundabar is een uit afkomstige Boston trio dat rammelende, fuzzy en surfachtige indierock maakt, met een postpunk-spirit. Met een melodierijke mix van folk en luid-zacht-luide indie rock zoals Pixies, bracht de band eind 2013 hun debuutalbum ‘Antics’ uit. Net voor de release van hun nieuwe plaat ‘Devil for the Fire’ scoort de band een gigantische hit op TikTok met het nummer ‘Alien Blues’. Ruim 150 miljoen keer werd het nummer, dat zes jaar geleden uitkwam, gestreamd.

Het is zeker niet de eerste keer dat de band opvalt. Het album ‘Smell Smoke’ (2018) kwam al voorbij op Pitchfork. Smell Smoke is dynamic and riveting, a guitar-forward mosaic that pieces jagged edges of art rock, math rock, punk rock, and pop together. (7,5/10)

De nieuwe plaat ‘Devil for the Fire’ keert terug naar de opwindende energie van hun vroegere opnames, maar met een unieke intensiteit en nieuwe sonische stijlen.  Titelsong "Devil for the Fire" is verre weg met het zwaarste nummer dat ze ooit hebben opgenomen, met een mix van bloeddorstige postpunk en prog-rock en met de song “Listless Blue” gaat de band zelf de richting op van de yacht rock. Al met al de perfectie indie-avond voor liefhebbers van bands als together pangea, The Growlers en FIDLAR.