• Film
  • Expositie
  • Festival

Walzer VR

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

UP

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier

Tussen 17:00-21:00 elk half uur een voorstelling. Je kunt verder in het aankoopproces een tijdvak kiezen.

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Naast vele mooie nieuwe muziekfilms en industry meetings kan je dit jaar ook het bijzondere virtual reality-programma Walzer ervaren!

‘Walzer’ is een meeslepende virtual reality ervaring door Frieda Gustavs en Leo Erken waarbij je in een documentairewereld stapt, geleid door de wals. Ontdek verschillende verhalen over vrouwenrechten en de eerste golf van feminisme tijdens het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw terwijl je door een betoverend fotografisch landschap reist, aan de hand van muziek en geluid. De wals transformeert naadloos in verschillende stemmingen, vergezeld van liedjes en gedichten in acht verschillende talen, en voert je mee op een emotionele reis door de geschiedenis.

Deze VR-ervaring is opgebouwd uit duizenden onbekende persoonlijke foto's die zijn verzameld op vlooienmarkten, online marktplaatsen en uit privécollecties. Tijdens het proces van verzamelen en digitale restauratie kwamen fascinerende verhalen tot leven. Door foto's met elkaar te verbinden en te combineren met de kracht van muziek, woorden, geluiden en 3D-technologie, worden narratieven gecreëerd. Elke bezoeker beleeft een unieke reis door het omringende fotolandschap. Je hebt volledige controle over welke portretten je wilt verkennen. Het intelligente VR-werk past zich aan op de bewegingen van de kijker. De reis begint omringt in een dichte mist en de originele score van componist en maker Frieda Gustavs - de betoverende wals die de titel van het project draagt. Stap binnen in deze virtuele wereld waar jouw kennis, achtergrond en interacties de totale ervaring bepalen.

VR kan bijwerkingen hebben. Lees hier meer over simulatieziekte.

MEER DATA: