• Film

Where We're From (2021)

Black Soil Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

19:00 zaal open 19:30 start film 21:00 einde film

Black Soil is een filmfestival met verhalen uit de wereldwijde hiphop-community. Met een uniek filmaanbod dat bestaat uit korte en lange films, classics en documentaires presenteert Black Soil cinema die diepgeworteld is in hiphopcultuur. Het thema voor dit jaar is ‘Respect The Architect,’ waarmee het festival een ode brengt aan de grondleggers, pioniers en ontstaansgeschiedenis van hiphop.

Where We're From vertelt het verhaal van de opkomst van L.A.'s "underground" hiphopcultuur van eind jaren negentig - begin jaren 2000, uit de eerste hand verteld door enkele van zijn architecten - de makers van Club Elements. Elke gerespecteerde onafhankelijke MC in het land kwam naar Club Elements. Deze documentaire beschrijft die levendige tijd in de underground hiphopscene van Los Angeles en toont een kant van deze L.A.-subcultuur die verantwoordelijk is voor een culturele beweging die een groot aantal algemeen erkende en inmiddels gevierde rapartiesten voortbracht.

Na afloop van de film vindt in samenwerking met Team Beats en het HipHophuis het interactieve live-gesprek 'Gamechangers' in de Oude Zaal plaats, waarin journalist en artiestenmanager Pay Kolmüs in dialoog gaat met niemand minder dan de Amerikaanse hiphoplegende Pete Rock. Samen bespreken zij zijn favoriete 10 producers aller tijden in zijn eigen persoonlijke Hip Hop Pantheon. Welke 10 producers in de hiphopgeschiedenis zijn volgens deze hiphoplegende de belangrijkste gamechangers geweest?