• Concert

Whispering Sons

support: Plexi Stad

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 20,70
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 Doors 20:00 Plexi Stad 21:00 Whispering Sons

Het Belgische vijftal Whispering Sons brengt een donkere en unieke mix van experimentele en hectische postpunk. De voortstuwende instrumentatie, gecombineerd met de diepe en donkere stem van Fenne Kuppens, zorgt voor een onheilspellende sfeer dat sinds het begin van hun carrière inherent is aan hun muziek. Hun woeste en boeiende optredens zijn net zo berucht als hun muziek en geeft de band de status van niet-te-missen live-act.

De afgelopen jaren heeft de band langzaam maar zeker hun eigen grenzen verlegd en overschreden. Waar hun debuutalbum ‘Image’ (2018) theatraal en breedbeeld was, concentreerde hun nieuwste plaat ‘Several Others’ (2021) zich meer op hun grootste kracht: pure, pretentieloze intensiteit. Momenteel werken ze aan een vervolg, reden te meer om deze show in Melkweg te bezoeken.


Als support heeft de band Plexi Stad meegenomen! Plexi Stad creëert een unieke mix van melancholie en aanstekelijke ritmes in hun onvoorspelbare muziek. De groep uit Antwerpen kwam vorig jaar met hun eerste EP, genaamd 'Probation Baby'. In hun muziek transformeert Plexi Stad vrolijke melodieën naar een duistere sound - een sound die te vergelijken is met James Chance & The Contortions - en is het poëtische punk geluid van de zanger zowel verleidelijk als afwijzend. Hun tweede EP 'Siren Dance' wordt begin 2024 verwacht!

Plexi Stad is supported by Liveurope: het eerste Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.