HIGHLIGHTS 2024

Ook 2024 zit bomvol fantastisch programma. Naast de aanstormende concerten, films en exposities mogen deze programma’s niet missen in jouw jaaroverzicht. Pak je pen en kalender er dus maar bij!

FEBRUARI

KAYNAŞ CLUB

Stap op zaterdag 3 februari binnen in de grenzeloze wereld van Kaynaş Club! Kaynaş, uitgesproken als 'kay-nash', is het Turkse woord voor "samenkomen" of "vermengen". Dit eendaagse festival biedt het ideale podium voor muzikale samensmelting. Melkweg en EBB Music brengen oude muziek en hedendaagse klanken naadloos bij elkaar.  Geliefde folklore en traditionele muziek komen tot leven in intrigerende vertolkingen van vandaag. Muzikaal weerklinkt dat in schitterende psych folk, hypnotiserende saz-melodieën en elektronische beats. En als de nacht valt, gaat de Kaynaş Club door als de Kaynaş NightClub. Laat je verrassen en inspireren door een diverse line-up van artiesten en stijlen. 

Check hier voor meer info en tickets!

OYSTER

Na een succesvolle eerste editie keert Oyster terug op 17 februari! Tijdens Oyster staan de genres centraal die voort zijn gekomen uit de (buiten)wijken van de grote Britse steden. Liefhebbers van alternative R&B, hiphop, neo-soul, grime, UK garage en electronic zijn hier aan het juiste adres! Afgelopen editie waren o.a. ENNY, Sainté, Jaz Karis en Unknown T op stage te bewonderen, en ook in 2024 kun je opnieuw UK parels opduiken in ons pand.

Check hier voor meer info en tickets!

MAART

VROUWENDAG

Internationale Vrouwendag wordt elk jaar gevierd op 8 maart. Op deze dag staan we stil bij de emancipatie van vrouwen in onze samenleving, zo ook bij Melkweg! Afgelopen jaar uitte zich dat in That's What She Said, een multidisciplinaire viering waarin aandacht werd gevraagd voor gendergelijkheid voor vrouwen, femmes en non-binaire personen, en mensen in het algemeen. In zowel de EXPO, OZ, Upstairs en Cinema konden de bezoekers het evenement bijwonen. Bekijk hier de recap.

Er wordt volop gewerkt aan het programma van dit jaar, houd onze website en socials dus goed in de gaten.

SOUNDSYSTEM WEEKEND

Op 15 & 16 maart zoomen we in op het zware geluid van de UK soundsystem cultuur samen met Curated by en Sonic Boom. Van dub en grime tot rollende jungle en drum & bass. Krackfree Soundsystem is beide nachten aanwezig voor de allerlaagste frequenties.

Check hier voor meer info en tickets!

MEI

PRETTY PISSED

Met genoeg in deze wereld om boos op te zijn, heeft een nieuwe generatie hun stem tot ongenoegen en protest gevonden in punk. Rauw, genadeloos eerlijk, uitgesproken en luid - punk was nog nooit zo oprecht als nu. De eerste editie van dit intense punkfestijn in de Melkweg is hét moment om je boosheid eruit te raggen in de moshpit, terwijl compromisloze acts de gevestigde orde onder de loep nemen.

Check hier voor meer info en tickets!

JULI

KETI KOTI

Op 1 juli 2024 is het 151 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en het Caribisch gebied volledig is afgeschaft. Dit wordt ieder jaar herdacht en gevierd tijdens Keti Koti of Dia di Abolishon. Gedurende het Herdenkingsjaar Slavernijverleden zullen wij stil blijven staan bij de geschiedenis en in samenwerking met verschillende partners nieuwe programma’s presenteren.

Lees hier meer over het herdenkingsjaar slavernijverleden.

PRIDE

Met ons Pride programma helpen we dit jaar alle vooroordelen de wereld uit! Deze zomer vieren we Queer & Pride Amsterdam met een informatief en verbindend programma. Met nieuwe gezichten, en bekende iconen. Van muziek, kunst, literatuur, clubnachten, performances, spoken word en talks, tot de allermooiste queer films; de komende tijd is er - net zoals de rest van het jaar - een héleboel te doen in ons pand. Kom langs, ontdek, ontmoet of laat je inspireren bij een van onze vele programma's!

SEPTEMBER

ARTY PARTY

Ieder jaar in september neemt kunst ons hele pand over tijdens Arty Party en wordt in elke zaal, gang en hoek van ons gebouw veelbelovend werk van net afgestudeerde beeldende kunstenaars in een vernieuwende setting gepresenteerd. Tijdens dit multidisciplinaire evenement brengen we kunstenaars, jonge professionals, kunstliefhebbers en nieuwsgierige Melkwegbezoekers samen voor een verrassende mix van presentaties, talks, performances, speeddates en muziek. Daarnaast zijn talentscouts van kunstinstituten als De Appel, WOW, Nest, Museumnacht Amsterdam, Heesterveld Creative Community, Marres, Mister Motley, Young Stedelijk, FOTODOK, Roodkapje, Sexyland, This Art Fair, Ruis, Unfair, Framer Framed en Melly aanwezig om nieuw talent te ontdekken.

OKTOBER

AMSTERDAM DANCE EVENT

Van 16 tot en met 20 oktober staat de Melkweg vijf dagen lang volledig op de kop tijdens Amsterdam Dance Event met een bomvol programma. 

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.