RECAP: OYSTER 2024

Op zaterdag 17 februari vond de tweede editie van Oyster plaats, ons eigen UK hiphop, R&B en electronic festival. In dit overzicht blikken we terug op een dag vol met muziekprogramma in alledrie de zalen, een café inclusief expositie én een ruimte voor live interviews.

Van Jordy's kundige jazzrap tot de haarscherpe lines van Cristale, van de hype en moshes bij Fimiguerrero en Len, naar de loepzuivere vocalen van Debbie en Sophie Faith: er viel genoeg te ontdekken tijdens het festival. Flirty R&B werd vertegenwoordigd door Nippa en Dexter en Dré Six namen zachte pop melodieën mee. Wie bij cityboymoe kwam kijken kon rekenen op catchy retrospectie en het podium stond ouderwets vol bij de aanstekelijke set van Rushy. Dominante drill werd afgewisseld met afrobeats bij Artan en wie daar geen genoeg van kon krijgen kon daarvan nog meer op rekenen bij Blanco, wie ook nog eens wat onuitgebrachte tracks ter gehore bracht als afsluiter van de avond.

 

Q&A MET DE CAST EN CREW VAN TRIBAL MARK

Al vroeg op de avond stroomde de Max vol, waar hoog bezoek verwacht werd. In samenwerking met What's Culture stond een Q&A op het programma met de cast van Skepta's film: Tribal Mark (2024). De Britse rapper, producer, songwriter, DJ en nu ook regisseur en acteur vloog speciaal voor een exclusieve vertoning van zijn regiedebuut ‘Tribal Mark’ (2024) over naar Oyster en ging daar niet alleen het gesprek aan met de moderators, maar ook met het publiek. Naast Skepta namen cast Jude Carmichael, Divine Echeazu-Paul, Tegasean Ubiebi en producer Adam Strawford plaats.

Tribal Mark, 'the birth of a hitman', volgt de aangrijpende reis van de jonge Mark, die van Nigeria naar Londen immigreert. Trauma wordt de aanstichter van zijn motivatie terwijl Mark het leven in het Verenigd Koninkrijk probeert te doorstaan, waar zijn beproevingen en tegenslagen hem doen veranderen in een dodelijke huurmoordenaar. Dit coming-of-age verhaal ontrafelt het complexe samenspel tussen lijden en ambitie.

Polaroids by Marc Prodanoviç

Recensie: Oyster Festival kickstart UK-raptalent

Ook 3voor12 was weer aanwezig na hun recensie van vorig jaar (waarin al werd vermeld dat Oyster een vaste plek op de festivalagenda mocht krijgen) - de belofte werd aangehouden en Timo Pisart schreef over het Britse talent wat onze zalen tijdens het festival vulde. Beeld: Timo Pisart.

Onze conclusie: met het verdwijnen van WOO HAH/ROLLING LOUD en Appelsap is Oyster Festival een belangrijke kickstarter voor Britse hiphop in Nederland.

3voor12

MILK EXPO: Studio 417 door Teoni

Studio 417 is een tentoonstelling van de Londense kunstenaar Teoni. Vernoemd naar de studio die ze deelde met andere creatieven, kunstenaars, muzikanten en skateboarders, bestaat de tentoonstelling uit negen werken van olieverf en pastelkleuren op papier. Studio 417 is een liefdesbrief aan het belang van ruimte en een viering van gemeenschap.

De expo is nu nog te bekijken in MILK, ons café aan de Marnixstraat!

ECHOBOX interviews in de Expo

Gedurende de avond konden bezoekers plaatsnemen in de Expo naast Milk en luisteren naar de gesprekken tussen artiesten en Joy, de host van Joygailradio op Echobox. Jordy, Bawo, Artan, Debbie en Blanco namen plaats om te praten over o.a. hun muziek, inspiratie en toekomstplannen. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN OYSTER?

Volg dan nu de Oyster instagrampagina voor de laatste updates, beelden en behind the scenes content!

HEB JIJ DE SKILLS?

You're in luck! Met trots presenteren Oyster Festival en Sankofa Archives de eerste editie van "Eye for an Eye". Tijdens deze eerste editie brengen we gevestigde UK rap artiesten en opkomend talent samen voor een spannende live showcase en cypher. Ze zullen hun ruwe talent en creativiteit laten zien door te perfomen op diverse beats. De beats zijn zorgvuldig uitgekozen door Nederlandse en Britse producers en mixen Grime, UK rap en new age drill vibes. Maak je klaar voor de hardste showcases en de dopest freestyles! Lees er meer over op de eventpagina

Foto's: Marc Prodanoviç

Evenementen

  Meld je aan voor de Melkweg Hiphop nieuwsbrief!

  De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
  Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.
  A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

  ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

  De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
  Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.