• Film

CineRadar #6

Melkweg x Cineville x Vers - Nieuw Nederlands Filmtalent

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 7,50
  • € 0 Cineville
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

1+1 gratis naar cultuur actie: Koop 1 ticket met je code en ontvang op de avond van het event aan de kassa van de Melkweg op vertoon van je ticket en de barcode een tweede kaartje gratis.

18:30 - doors 19:00 - start

Naast RADAR voor de nieuwste muziekacts is er ook CINERADAR voor het beste Nederlandse filmtalent! Samen met Cineville en VERS duikt Melkweg voor jou de filmacademies en thuisstudio’s in op zoek naar de parels tussen de schelpen. Ontdek geweldige nieuwe korte films tijdens CineRadar, gepresenteerd door een bijzondere gast uit de filmindustrie! 

Day 366 (Rozemarijn Elisa, 3')
Een jonge vrouw haalt door het raam van haar huiskamer onverwacht geluk naar binnen. De ontmoeting biedt haar liefde en hoop in moeilijke, eenzame dagen. Kun je je daarin verliezen, ook als het niet voor altijd is? Ultrakort drama, opgenomen op 16mm-film.

Gleuf (Isis Cabolet, 17')
De 70-jarige Edith, die in sociaal en mentaal isolement is geraakt, komt in contact met een even zo eenzame jongeman, die, hoewel zij uitersten zijn, de levenslust weer in haar aanwakkert.

Mondaino, A Way To Deer Mountain (Rune Tuerlinckx & Nina Marte Wilson, 15')
Deze film is een gedicht in beelden, een reisdocument waarin we vastleggen hoe we dwalen door een veranderend landschap en verloren lopen in onszelf en elkaar.

Dancing In The Shadows (Elliot Bloom & Alexandra Gordon-Gibson, 3')
Wat als onze schaduwen ons ware zelf zijn dat vecht om gezien te worden? Een korte animatie die deze vraag onderzoekt door middel van dans en geluid.

Groter Dan Je Bent (Luca van der Vossen, 5')
‘Groter dan je bent' is een korte, handgetekende animatiefilm die vragen verkent over herstel en het herkaderen van intieme jeugdherinneringen door een hoopvolle lens. Verfijnd geanimeerde analoge potloodtekeningen ontstaan en verdwijnen binnen een associatieve verhaalvorm. Ondersteund door subtiele pianomuziek, omgevingsgeluiden en openhartige teksten creëert de film een tedere sfeer om thema's als het in vraag stellen van jezelf, je verleden en je interne strijd te verkennen. Dit vraagt de kijker om na te denken over persoonlijke groei door een nieuwe lens. Kunnen we de onschuld van het verleden koesteren, ook als het tegenstrijdig kan voelen om er naar te kijken?

The Resurrection Of A Leaf (Lemuël de Graav, 12')
The resurrection of a leaf is een imitatie van het echte leven, met een blad als synoniem van de cyclus.