• Film

Sounds & Scores - Belly (1998)

Presented by Milk Made

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

20:00 Doors 20:30 Belly (1998)

Milk Made presenteert: Sounds & Scores, een viering van favoriete soundtracks en scores. Soms word je aangetrokken tot een film puur vanwege de soundtrack, het speelt een cruciale rol in cinema. Deze eerste editie staan de ritmes van het misdaaddrama Belly uit 1998 centraal, gecureerd door filmliefhebber Tina Khojastehpay. Zij zal een een korte introductie geven en producer Eno Zua zal voor en na de film trakteren op een geïnspireerde mix, die eerbetoon is aan dit cinematografische juweeltje. De volgende edities zijn op 7 april met films geselecteerd door Kensuke Ushio en op 16 mei met de tijdloze soundscape van Scarface (1983).

In Belly raken Tommy en Sincere, twee jeugdvrienden, betrokken in de wereld van misdaad en drugshandel in New York City. Terwijl ze opklimmen in de rangen van de criminele onderwereld, worden ze geconfronteerd met kwesties van loyaliteit, verraad en de gevolgen van hun keuzes. 26 jaar later blijft de soundtrack een van de beste hiphop-soundtracks aller tijden, met nummers van DMX, Nas, Method Man, Ja Rule, JAY-Z, Mya, Sean Paul, en meer.

FLEA MARKET:
Er is een mogelijkheid om het programma Flea Market te bezoeken, een muzikale ontdekkingsreis met opkomende soul- en hiphopartiesten, gecureerd door Milk Mader Sabrunnisa Cakmak.

Dit programma is bedacht en samengesteld door Tina Khojastehpay van Milk Made, de jongerenafdeling van de Melkweg. Lees meer op melkweg.nl/milkmade.

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door Fonds21 en het Cultuurfonds.