DRIE TIPS VOOR IN-EDIT VAN ONZE FILMPROGRAMMEUR

DRIE TIPS VOOR IN-EDIT VAN ONZE FILMPROGRAMMEUR

Donderdag gaat IN-EDIT van start! Het filmfestival zit weer boordevol unieke muziekfilms, waarvan je een groot deel nooit verder in de cinema zal kunnen bezichtigen en vaak ook gecombineerd met livemuziek en Q&A's. Om door de vele opties een weg te banen, hier drie tips van onze filmprogrammeur Steven!

Vr 19 apr - THE LEGACY OF J DILLA (2023)
Ik ben enorm blij met de selectie van The Legacy of J Dilla (2023) - een van de grootste producers/artiesten aller tijden in de hiphop - en zijn verhaal kan niet genoeg worden verteld! Als je niet bekend bent met zijn beats en muzikale erfenis, markeer deze dan. Het is een inspirerend verhaal!

Zo 14 apr - THEY SHOT THE PIANO PLAYER (2023)
Over geweldige verhalen gesproken, deze animatiedocumentaire over de Braziliaanse jazzpianist Tenório Jr. is zowel vlot, pakkend als enorm intrigerend, en elk programma met onze vrienden van het Kaboom Animation Festival is altijd natuurlijk reden genoeg om aanwezig te zijn! Er is ook een liveoptreden van Elizabeth Fadel bij deze film, en een Q&A met de animator.

Wo 17 apr - LIL NAS X: LONG LIVE MONTERO (2023)
Ook deze titel mag je eigenlijk niet missen. Deze docu vertelt een verhaal over een nieuwe stem, met de wereldpremière op SXSW vorig jaar. De film verkent de wereld van een geboren provocateur en een kunstenaar die door zijn veelzijdigheid typisch Melkweg is!

Check hier het hele programma:

  1. IN-EDIT

    IN-EDIT

    IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, met films over o.a. The Rolling Stones, J Dilla, Gogol Bordello, Joan Baez, Cypress Hill, The Mars Volta, Fatboy Slim, Die Antwoord, Lil Nas X, Cyndi Lauper, Efterklang en Santana. Ook zijn er weer Industry Meetings. Check het programma hieronder!

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.