EERSTE EDITIE PSICOTRÓPICOS

Tijdens Psicotrópicos geniet je van een dynamische line-up van gevestigde en opkomende (Afro)-Braziliaanse artiesten die sociale, politieke en genderverschillen aan de kaak stellen. Op vrijdagavond 5 juli strijkt het Berlijnse festival voor het eerst neer in onze hoofdstad. We stellen de acts graag aan je voor!

50 Jaar Ilê Aiyê
Geïnspireerd door de Black Power en Black Panther-bewegingen groeide de blocogroep Ilê Aiyê de afgelopen 50 jaar uit tot een invloedrijke spil in de Braziliaanse gemeenschap. De groep maakt zich al een halve eeuw hard voor meer bewustzijn over sociale onrechtvaardigheid, burgerrechten en draagt bij aan een positief zelfbeeld voor Brazilianen met Afrikaanse wortels.

First lady of Funk & Queer Activist Deize Tigrona
Deze pionier en eerste vrouwelijke MC van Funk baseert haar werk op continue vernieuwing. Naast samenwerkingen met onder meer Diplo, M.I.A., BaianaSystem en Buraka Som Sistema, is Deize ook betrokken onderdeel van het activistische queer-collectief Batekoo, waarmee ze queer jeugd tot diep in de sloppenwijken inspireert zichzelf te zijn.

Brega-innovator Luisa e os Alquimistas
Het avant-gardistische collectief Luisa e os Alquimistas met vrouwelijke hoofdrolspelers vermengt bregacultuur met de attitude en kracht van de punkrockbeweging. Het album "Jaguatirica print" lanceerde de groep als een van de belangrijkste namen in de hedendaagse muziek. Met hun onmiskenbare alchemie dwaalt de groep door een mix van stijlen waaronder pop, brega, forró, piseiro, reggaeton, reggae, evenals elektronische en Jamaicaanse muziek.

AGENDA

    A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

    ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

    De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
    Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.