INSIDER TIPS: ADE EDITIE

De zomer is nu echt ten einde gekomen, maar wees niet getreurd! Vier het begin van de herfst en maak kennis met het gloednieuwe programma van de Melkweg. In oktober biedt de Melkweg uiterst diverse concerten, clubavonden, films, exposities, en als kers op de taart: een uniek ADE-programma. Tijdens ADE in de Melkweg kun je op verschillende manieren ondergedompeld worden in de wereld van elektronische muziek. Of je nu van films, kunst of concerten houdt, er is voor ieder wat wils. Weet je niet wat je moet kiezen? In deze Insider Tips: ADE editie delen onze medewerkers hun persoonlijke aanbevelingen voor shows die je deze periode zeker niet mag missen. Kom langs, ontdek, ontmoet of laat je inspireren bij een van onze vele programma's.

WO 18 OKT - THE SAGA OF SAGE

Lévi - Programmeur: "Check zeker de première van het VR concert ‘the Saga of Sage’. Ik vind het heel tof dat de Melkweg tijdens ADE een voorstelling rondom elektronische muziek in virtual reality presenteert. 

WO 18 OKT - OYSTER PRESENTS GIRLS DON’T SYNC

Rachel - Marketeer: "Mijn tip voor ADE is Oyster presents Girls Don't Sync! Girls don't Sync is een super tof all-female collectief met een frisse kijk op UKG, house en bass. Samen met Driia, Tifanny Calver en Kurashi Soundsystem trappen zij de eerste nacht van ADE af in iNN Amsterdam!"

DO 19 OKT - RADAR X ADE

Johanneke - Programmeur: "Voor het eerst dit jaar een RADAR editie tijdens Amsterdam Dance Event. Op donderdagavond 19 oktober pakken we uit met een speciale ADE-editie, gecureerd door Mayo, een van Amsterdams finest muzikale viervoeters. Op de line-up vind je natuurlijk Mayo zelf maar ook Lenxi, Okitap en Kimmah. Een aantal van de tofste elektronische acts van dit moment!"

DO 19 OKT - F[R]EE – BEHIND THE SCENES OF THE FREE PARTY MOVEMENT

Marco - Marketeer: "Ik ben erg benieuwd naar de vertoning van F[R]EE. Deze nieuwe documentaire geeft een zeldzame kijk achter de schermen van de internationale freeparty movement. De feesten waar ik vroeger als piepjonge raver stiekem naartoe ging zonder dat mijn ouders het wisten."

DO 19 OKT - COLIN BENDERS 

Lévi - Programmeur: "Ik tip mijn mede-Utrechter Colin Benders, die in onze Rabozaal echt een hele toffe line-up heeft gecureerd, met onder andere persoonlijke favorieten French II en Blawan, onder visuele begeleiding van Boris Acket."

VR 20 OKT - IMANU PRESENTS PARADISE

Lévi - Programmeur:  "Graag aandacht aan Melkweg-lieveling IMANU, die na twee keer de OZ te hebben uitverkocht nu (net als Colin) een avond in de Rabozaal cureert. Zijn ADE avond vorig jaar was een van mijn persoonlijke hoogtepunten."

VR 20 OKT - COBRAH

Julie - Social media redacteur: "Trap, hyperpop, techno en latex komen samen in COBRAH. De Zweedse songwriter en producer herken je gelijk aan haar mysterieuze, geen-blad-voor-de-mond-genomen vocalen en aanstekelijke hooks. Zo zijn ‘Good Puss’, en ‘U KNOW ME’ absolute club bangers, die sterk beïnvloed zijn door de kink-, vogue-, en punkgemeenschappen. Met een arsenaal aan club anthems en een flinke dosis eigenzinnige visuals belooft het één grote freaky liveshow te worden. Dat gezegd hebbende: COBRAH is voor de girls, gays and theys."

VR 20 OKT - DAVE CLARKE PRESENTS: BRITISH MURDER BOYS / DASHA RUSH / OSCAR MULERO E.A.

Marco - Marketeer: "Eigenlijk is Dave Clarke Presents ieder jaar voor mij weer het hoogtepunt van ADE in de Melkweg. Voor de mensen die wat nieuwer zijn in de technowereld tip ik van Dave Clarke's gigantische line-up graag de British Murder Boys. Het beruchte live-project van techno-iconen Surgeon & Regis is al lang niet te zien geweest in Nederland. Daarbovenop draait onze collega (en legendary dj!) Brutuzz een dikke electroset in tweede zaal op uitnodiging van Dave. Dat mag je natuurlijk niet missen."

Lévi - Club promotor: "Dave Clarke is toe aan zijn 18e (!) hosting, wat zijn avond met recht het langstlopende programma van heel ADE maakt. En wat voor één. British Murder Boys! Dasha Rush! Oscar Mulero! Brutuzz!"

VR 20 OKT - CINEMA CONCERTS: ACIDIC MALE / AVVNT MM  

Steven - Programmeur Film: "Weer een boordevol ADE filmprogramma dit jaar; met oa 3 premières van nieuwe muziekdocumentaires; en zoals elk jaar een film met live muziek, dit keer door de artiesten Acidic Male en Avvnt MM in samenwerking met Roffa Mon Amour festival."

VR 20 OKT - MAGMA NIGHTS: ECHT!

Lian - Stagiair Marketing: "Als jazzmuzikant en liefhebber is mijn kennis binnen de EDM wereld nihil. Mijn voorkeur tijdens ADE gaat daarom ook uit naar ECHT! Deze Belgische band maakt met behulp van echte instrumenten, vandaar de naam van de band, elektronische muziek met invloeden van hiphop, funk en jazz. Tijdens hun show kun je een voortdurende muzikale opbouw verwachten met meeslepende overgangen en fantastische visuals. Check nu hun laatste album ‘Sink-Along’of bekijk een van hun ‘BREWmix’ live optredens op YouTube!"

Jill - Marketeer: "De show die je aankomende ADE echt niet mag missen is toch wel ECHT! Deze Brusselse band weet hoe je bombastische, dansbare muziek maakt en dat volledig instrumentaal! Deze grensverleggende electrojazzband zag ik al op festivals Transition en Into The Great Wide Open en op beide festival de highlight van mijn weekend. En ook 3voor12 kan alleen maar positief schrijven over het optreden van de band op Lowlands (welke ik zelf helaas heb gemist): 'Mocht je al een voorsprong willen nemen op de nacht, dan sta je hier goed'. Oftewel, de perfecte act om te checken voordat je naar Dave Clarke in Melkweg gaat."

ZO 22 OKT - INDO WAREHOUSE

Dieke - Stagiair Marketing: "Eind oktober een paar dagen op vakantie? Of naar ADE in de Melkweg? Als het aan mij ligt kan het allebei! De line-up van ADE laat je namelijk voor een korte tijd wanen in de exotische wereld van housemuziek. Neem muziek uit ‘The Oriënt’, voeg daar een goede beat aan toe, en je krijgt een van mijn favoriete genres. Deel de liefde voor exotische housemuziek met mij en maak kennis met het wereldwijd bekende platenlabel ‘Indo Warehouse’ dat voor het eerst naar ADE komt. Deze muziek wordt ook wel omschreven als ‘Eastern sounds that get you moving’."

ZO 22 OKT - BAD LIKE BROOKLYN DANCEHALL (2023)

Steven - Programmeur Film: " Neem zeker een kijkje bij de documentaire ‘Bad like Brooklyn Dancehall’. Deze documentaire, geproduceerd door Shaggy, onderzoekt de dancehall-scene die in de jaren tachtig en negentig in Brooklyn opkwam en de altijd aanwezige invloed ervan op een jongere generatie."

Géén ADE-tips, maar minstens net zo tof!

WO 11 OKT - LARRY JUNE

Lévi - Programmeur: "Allereerst tip ik graag Larry June, want zijn album 'The Great Escape' in samenwerking met dj The Alchemist, ook wel kind aan huis van de Melkweg, is een van mijn meest gedraaide platen van dit jaar tot nu toe."

VR 13 OKT - KID FRANCESCOLI

Sydney - Assistent-programmeur: "Warme Franse electropop op een waarschijnlijk herfstachtige vrijdagavond in oktober: de perfecte pre-game voor ADE. Ze hadden ooit de pech om hier als een van de eerste shows door COVID doorgeschoven te worden naar een latere datum. Intussen groeiden ze van de Upstairs naar een uitverkochte OZ vorig jaar, nu mogen ze het in de Max laten zien!"

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.