INSIDER TIPS APRIL

Een nieuwe maand met een vol programma! Onze agenda wordt dagelijks gevuld met de meest diverse en gevarieerde programmering, van concerten tot clubnachten en van films tot exposities. Weet je niet wat je moet kiezen? Geen zorgen! In deze maandelijkse rubriek geven onze medewerkers hun persoonlijke tips voor shows die je deze maand zeker niet mag missen.

ZA 01 APR - HARD ATTACK 
Lévi - Dance promotor: Rave is weer helemaal terug, en dat mogen we weten. Akemio Grey en Gysèle brengen je Hard Attack, een nieuw clubconcept rondom hardcore in alle geuren en kleuren. Met een line-up vol legendes (Bass-D!) en jong talent (Gabbahontaz!) is dit er een om niet te missen.

DI 04 APR - THE COMET IS COMING 
Sydney - Assistent programmeur: Deze Londenaren leggen heerlijk trippy space jazz op de mat. Heb ze eens voor 30 man in de OZ het dak eraf zien blazen, nu met een uitverkochte zaal wordt het zweten(d) geblazen. En ja, de blazer staat centraal.

ZA 08 APRIL - ENCORE 10 JAAR 
Lévi - Dance promotor: Onze wekelijkse clubnacht Encore bestaat maar liefst tien jaar (!), en dat moet gevierd worden. Twee zalen, 2000 mensen, Cho, Idaly, en heel veel meer.

ZO 09 APR - REGGAEVILLE EASTER SPECIAL 
Arie - Grafisch vormgever: Voor mij is dat uiteraard onze Reggaeville Easter Special. De line-up is er namelijk niet zomaar één! Hét female roots/reggae talent van de laatste jaren, Lila Iké, is erbij. Daarnaast is ook Mister 'Chase The Devil' himself, Max Romeo, van de partij. Hij zal worden bijgestaan door zijn zoon Azizi en dochter Xana. Als laatste maken Bobo Shanti Rastafarian superster Lutan Fyah en soulful gladiator adept Droop Lion het feest compleet. Light them up!

WO 12 APR - IGORRR / AMENRA
Jill - Marketeer: Dit wordt een van de hardste metalavonden in Melkweg! Ik heb het geluk gehad om alle bands al een keer live te hebben gezien en kan niet anders zeggen dat dit je deze avond echt niet mag missen. Als je Igorrr nog nooit hebt gecheckt mag je je opmaken voor mix van hectische breakbeats, operazang, metalriffs, zigeunerviolen en een veelvoud van andere geluiden, wat elke show een intense maar unieke ervaring maakt. Een hele grote tip voor de metal avonturier dus! Daarnaast heeft  Amenra natuurlijk geen introductie meer nodig. Je kan niet om de Belgische postmetalband heen. Van de driedaagse die ze eerder in Paradiso organiseerde tot aan hun Best Kept Secret set afgelopen jaar, ' The Church of Ra' bewijst keer op keer hoe beeldschoon en pijnlijk metal kan zijn op hetzelfde moment.

13 T/M 23 APR - IN-EDIT MUSIC DOCUMENTARY FILM FESTIVAL 
Steven - Film programmeur: Vanaf 13 april staat onze cinema weer tien dagen lang in het teken van IN-EDIT: het unieke filmfestival dat volledig draait om muziekdocumentaires! Verwacht veel unieke vertoningen en Nederlandse premières van niet te missen films over legendarische artiesten. Persoonlijke tips van het festival zijn: 'God Said Give 'em Drum Machines' (2022), 'Can and Me' (2022) & 'Kids of the Bims' (2023). 

VR 21 APR - ONLY THE POETS / THEE SACRED SOULS / RADAR / MADUK & FRIENDS / REGGAE PARTY 
Anna - programmeur: Ik tip het gehele programma op 21 april!

In de Max staat Only The Poets met hun aanstekelijke poprock. De jongens stonden eind vorig jaar nog bij ons in de UP met maar liefst 2 uitverkochte shows, op 21 april komen ze terug voor een volle MAX!

In de OZ hebben we die avond het retrosoultrio Thee Sacred Souls. Bij Thee Sacred Souls draait alles om het brengen van een zo mooi en authentiek mogelijk geluid en wordt er zo veel mogelijk muziek analoog opgenomen. Maak je klaar voor zoete soul uit de jaren 60, r&b uit de jaren 70 en de ritmiek van bands als Durand Jones & The Indications, heerlijk!  

In de Upstairs hebben we dan nog een bijzondere RADAR editie, helemaal in het teken van reggae met Mr. Ray Bass & dei.3avu. En dan blijf je natuurlijk nog hangen voor de nachtprogramma’s: Maduk & Friends in de MAX en Reggae Party in de OZ.  

ZA 22 APR - DE SCHUURMAN PRESENTS BUBBLING FOREVER
Lévi - Dance promotor: De Schuurman is terug voor round two van zijn Bubbling Forever clubnacht, met dit keer een line-up om u tegen te zeggen. Chuckie, Lamsi, Chinnamasta, De Schuurman. Need I say more?

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.