INSIDER TIPS FEBRUARI

2024 flies when you’re having fun! Zo zijn we alweer aangekomen in de maand februari en valt er wederom heel wat bijzonders te beleven bij Melkweg. Ons uiteenlopende programma is zoals gewoonlijk gevuld met nieuwe concerten, clubnachten, films en een indrukwekkende expositie. Van aanstormende hiphop- en r&b-artiesten bij Oyster tot kunst van/over jongeren in Oekraïne bij de expositie ‘Forever And A Day', er is voor ieder wat wils. Weet je niet wat je moet kiezen? In deze nieuwe editie van onze Insider tips delen onze medewerkers hun persoonlijke aanbevelingen voor shows in februari die je zeker niet mag missen. Laat je deze maand inspireren door nieuwe muziek, kunst en cultuur tijdens onze diverse programma’s!

VR 19 JAN T/M ZO 25 FEB - FOREVER AND A DAY

Fleurie - Marketeer: "De expositie die momenteel te zien is in Melkweg Expo is zeer relevant. Het toont jonge kunstenaars die hun dagelijks leven in het oorlogstijdperk in Oekraïne vastleggen. Welke keuzes zou jij maken? Zou je je lichaam inzetten en op OnlyFans gaan om met de opbrengst daarvan het leger te steunen? Of welk wapen kun jij goed nadoen tijdens de oorlogskaraoke? Deze Oekraïners kennen deze geluiden uit hun hoofd, omdat ze die dagelijks horen. Geen luchtige expositie, maar wel de realiteit. Zien dus."

ZA 03 FEB - KAYNAŞ CLUB

Jill - Marketeer: "Op zaterdag 3 februari presenteren we de eerste editie van ons nieuwe festival Kaynaş Club. Tijdens deze eerste editie focust het festival zich op acts die hun inspiratie putten uit de Anatolische psychedelische muziek. Op de line-up o.a. Derya Yıldırım & Grup Şimşek, Islandman en Lalalar. Daarnaast vind je in MILK een expositie van illustrator Dunya Atay (ook verantwoordelijk voor het artwork van het festival) en kun je in onze cinema terecht voor een filmprogramma. De laatste kaarten vliegen nu de deur uit, dit mag je absoluut niet missen!"

WO 07 FEB - MARYN CHARLIE

Lian - Stagiair Marketing: "Maryn Charlie is een alt-popartiest uit hartje Amsterdam. Ze schrijft eerlijke liedjes over haar leven waar thema's als onzekerheid en zelfsabotage voorbij komen. Op 7 februari staat ze in onze Upstairs met haar EP-release!"

DO 08 FEB - FRENCH 79

Sydney - Assistent-programmeur: "Lekkere Franse electro-synthpop zoals Franse electro-synthpop hoort te klinken. French 79 stond twee jaar terug in de Upstairs, zou nu in de OZ staan, maar is schitterend gedemarreerd naar een uitverkochte Max. C’est bon!"

VR 09 FEB - RADAR X VANGUARD

Jerrau - Assistent-programmeur: "Vanguard zet zich in om Engelstalige artiest van Nederlandse bodem een spotlight te geven. Samen met RADAR hebben we een editie gecureerd waar er een overload aan Soulartiesten onze zaal gaan blessen."

ZA 10 FEB - PYXLS

Jerrau - Assistent-programmeur: "Een van de weinig hyperpop-avonden die onze stad NODIG heeft, gelukkig is er Pyxls! "

WO 14 FEB - JAZZBOIS

Sydney - Assistent-programmeur: "Fan van Yussef Dayes? Deze drie Hongaren van Jazzbois brouwen op valentijnsdag in de Upstairs een heerlijke goulash van lo-fi trip hop en nu-jazz. Dus scharrel vooral je date of geliefde op voor een avondje met de beste jazzband van Budapest."

ZA 17 FEB - OYSTER

Max - Programmeur: "De tweede editie van Oyster staat voor de deur, met weer een volle line-up opkomende acts uit het Verenigd Koninkrijk op het gebied van alternative r&b, lyrical hiphop, grime en neo soul. Zelf kijken we vooral uit naar Blanco, drill rapper turned storyteller, die onze Max afsluit. Ook zijn we erg benieuwd naar Debbie, die hoge ogen gooide en genomineerd is voor een MOBO award met haar track met Stormzy - Firebabe. Rapper Cristale, bekend uit haar acteerrollen in The Kitchen en Top Boy, willen we absoluut niet missen. Andere muzikale highlights: singer-songwriters dexter and the newsagent & Dre Six, maar ook rage hiphop artiest LEN, die in de UK al grote zalen makkelijk uitverkoopt. Als kers op de taart draait er in onze Cinema een speciaal Oyster-filmprogramma, waarover later meer."

Anna - Programmeur: "Uiteraard raad ik Oyster aan. Be there or be square!"

Rachel - Marketeer: "Op zaterdag 17 februari is het tijd voor de tweede editie van Oyster! Ook dit jaar brengen we een stukje UK naar de Melkweg, en kun je tijdens het festival ons hele pand door om hiphop, r&b en electronic parels op te vissen." 

ZO 18 FEB - ROY WOODS

Anouk - Stagiair Marketing: "Roy Woods heeft een unieke sound aangezien hij hiphop en r&b combineert met EDM. Sinds hij het nummer ‘Drama’ uitbracht, in samenwerking met Drake, ben ik intensief naar Roy Woods gaan luisteren. Ik kan niet wachten om hem binnenkort in onze OZ te zien! "

ZA 24 FEB - JAY-WAY

Julie - Marketeer: "De Amsterdamse Jay-Way weet moeiteloos hiphop, soul en progressieve pop samen te smelten. In zijn teksten vind je geen haatdragende boodschappen, wel introspectie en poëtische teksten. De rapper werkt hard aan zijn carrière: naast samenwerkingen met onder andere Jarreau Vandal en Amartey vind je Jay-Way ook op de Summertime remix met niemand minder dan Snoop Dogg! Nu kun je 'm nog in een zaal als de Upstairs zien, dus ik zou snel zijn als ik jou was."

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.