INSIDER TIPS: PRIDE & PREJUDICE!

Een nieuwe maand met een vol programma. Deze keer volledig in het thema van onze Queer & Pride campagne: Pride & Prejudice! Van muziek, kunst, literatuur, clubnachten, performances, spoken word en talks, tot de allermooiste queer films; de komende tijd is er - net zoals de rest van het jaar - een héleboel te doen in ons pand. Weet je niet wat je moet kiezen? Geen zorgen! In deze rubriek geven onze medewerkers hun persoonlijke tips voor shows die je deze periode zeker niet mag missen. Kom langs, ontdek, ontmoet of laat je inspireren bij een van onze vele programma's!

ZA 22 JUL - PEARL DIVER 
Max - Programmeur: Ik heb superveel zin in deze avond waar de vrouwelijke sensualiteit wordt gevierd. In de jaren 70 er waren er in de Melkweg ook vrouwenfestivals waar vrouwen samen kwamen om het vrouw zijn in al haar facetten te ontdekken. Ik vind het tof dat we anno 2023 deze heritage voortzetten met deze spannende dansavond van de Mother of all Mothers: Amber Vineyard.

 

ZO 23 JUL - FEMALE TROUBLE (1974)
Maaike - Projectleider: Ik heb heel veel zin in de film-pick van Joost van Bellen, dat is 'Female Trouble' (1974) van regisseur John Waters aka The Pope of Puke aka The King of Trash. Met Divine in de hoofdrol en een plot waarbij je gegarandeerd tranen moet lachen om alle bizarre ellende. Daarna ga ik meteen door naar de queer clubnacht van Joost in de OZ om het drama van me af te dansen. Zin in deze roller coaster van een avond en nacht!

WO 26 JUL - MILKY WAY QUEER PARTY 
Maria - Assistent programmeur: Milky Way Queer Party is een nieuw feestje wat we aan het ontwikkelen zijn en waar ik nu al heel trots op ben! Het wordt een queer feest voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar oud. Ik weet zeker dat het mij heel leuk had geleken om te gaan toen ik zelf een tiener was, dus volgens mij wordt dit iets waar vraag naar is. We zijn bezig met een super leuke line-up te maken met toffe dj’s, een dragqueen en randprogrammering, dus als je jong bent: hier moet je bij zijn! 

DO 27 JUL - KLUB KIDS PRESENT MODE 
Maaike - Projectleider: Een goeie dragshow is sowieso goed aan mij besteed, nu met het thema mode kijk ik er dubbel naar uit! Ik ben heel nieuwsgierig naar alle extravagante creaties en onmogelijke kostuums. Deze show van top UK dragartiesten legt de lat hoog. Altijd maar weer de vraag: wat ik zelf aan trek naar zo'n event...

DO 27 JUL - MARUF: QUEER IN THE MARGINS  
Maria - Assistent programmeur: Stichting Maruf is een platform dat zich inzet voor queer moslims, en elk jaar houden ze een interessante talk met goede sprekers. Vooral met het thema van dit jaar; Pride and Prejudice, is het super tof om langs te gaan en meer te leren over onderwerpen waar je wellicht nog niet zoveel vanaf weet. 

VR 28 JUL - RADAR X PRIDE
Julie - Social media redacteur: Bij Radar ontdek ik altijd wel weer wat tofs, en ook deze editie kijk ik uit naar een lekkere line-up van dit keer drie acts! De indiepop/r&b sound van Sono is vet aanstekelijk en PXRPLE JAZZ heeft het sicke 'EP1' uitgebracht waardoor ik er erg naar uitkijk om het live te horen. Ook Onkruid moet met hun track 'Op Sandalen in de Club' (bijna 30K beluisterd op Spotify!) ter plekke wel wat teweegbrengen on de dansvloer. Zin in. Misschien doe ik wel sandalen aan.

ZO 30 JUL - PAGES OF THE PRIDE 
Max - Programmeur: Dit literatuurfestival wordt geopend met een heerlijk onderdeel: prachtige dragqueens die mooie verhalen gaan voorlezen. Ze lezen voor aan de allerkleinsten onder ons die nog niet kunnen lezen, maar iedereen is welkom. De negatieve aandacht die uitgaat naar de drag community, in de VS maar ook in Nederland, begrijpen wij totaal niet. Bovendien, hoe eerder je in aanraking komt met mensen die anders zijn dan jijzelf, hoe makkelijker je hier mee omgaat. 

VR 04 AUG - ELMER'S OPEN HOUSE 
Johanneke - Programma & productie: Stap door de voordeur de kleurrijke wereld in van Elmer. Tijdens Elmer’s Open House keert rapper/producer Elmer terug naar Melkweg met een te gékke show met vrienden Onegg, Splitter Splatter en Fags of Destiny. Zoiets heb je nog nooit gezien. Nee, echt. Nee, echt echt niet.

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.